De Jong: ‘Wat Martin van Geel is overkomen wens je niemand toe’

0
470

Het was een roep van vele supporters in De Kuip. Martin van Geel moest vertrekken. Woensdag werd er gehoor gegeven aan die roep en maakte Feyenoord bekend dat de technisch directeur na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam.

Algemeen directeur Jan de Jong betreurt het vertrek van zijn collega. “Ik heb altijd prettig met hem samen gewerkt, maar hij vond dat hij niet meer effectief kon werken. De druk van buiten deed iets met hoe hij zich voelde. Daar zitten natuurlijk ook grenzen aan. We zijn uiteindelijk samen tot de conclusie gekomen dat zo verder gaan niet goed was voor hem en voor Feyenoord.”

Voor Arman Avsaroglu, Feyenoord-watcher bij de NOS, komt het besluit niet als een verrassing. “Hij zal zelf wel aangevoeld hebben dat zijn positie met de week moeilijker werd.”

“Van Geel was de laatste tijd mikpunt van kritiek met veel negatieve aandacht en kwam zo in een lastige positie terecht. Het was ook een publiek geheim dat de raad van commissarissen niet altijd enthousiast over hem was. Zelf vindt hij al die negatieve aandacht niet goed voor de club en om die reden stopt hij naar eigen zeggen dan ook.”

Van Geel werd in 2011 aangesteld als technisch directeur bij Feyenoord. De Rotterdamse club had op dat moment grote financiële problemen en een faillissement dreigde zelfs. Met weinig geld zette Van Geel de lijn omhoog in. Met succes. In 2016 en 2018 werd de beker gewonnen en 2017 uiteraard de landstitel.

Avsaroglu ziet dan ook niet alleen de mindere kanten van Van Geel. “We moeten niet gaan doen dat deze man alleen maar slechte dingen heeft gedaan de afgelopen acht jaar. Je kan zijn periode eigenlijk opsplitsen. De periode dat Feyenoord geen geld had en dat Van Geel op een creatieve manier de boel weer op de rit heeft gekregen. En de tijd dat er wel geld was, maar dat hij niet goed geïnvesteerd heeft en contracten heeft verlengd van spelers die ze weg hadden moeten doen.”

De laatste weken nam de kritiek op Van Geel alleen maar toe. Mede door slechte resultaten in de competitie. De technisch directeur werd al gauw de kop van jut bij de supporters.

“Zoiets is natuurlijk altijd verdrietig”, reageert De Jong. “Wat Martin is overkomen wens je niemand toe, maar het hoort ook bij het vak. Alleen de mate waarin het gebeurde vind ik betreurenswaardig.”

Avsaroglu: “Zijn lof die hij had opgebouwd door onder andere de titel te winnen is heel snel weggegaan. Hij heeft het voor elkaar gekregen om de club vanaf de bodem naar successen te leiden. Maar het is hem niet gelukt om op dat niveau te blijven. De lijn is eigenlijk alleen maar naar beneden gegaan. Niemand zag meer perspectief.”

Toch denkt Avsaroglu dat de periode onder Van Geel succesvol valt te noemen. “Ik denk dat wanneer we over een paar jaar terugkijken op de periode Van Geel het merendeel positief is. Hij heeft toch een belangrijke bijdrage geleverd aan het eerste kampioenschap in achttien jaar.”

De Jong verzekert dat voor de start van het nieuwe seizoen er een nieuwe technisch directeur zal zijn. “We hebben gelukkig al een nieuwe trainer en Martin blijft tot 1 juli in dienst. We zullen met z’n allen ervoor zorgen dat we op tijd een nieuwe technisch directeur hebben. In ieder geval in het nieuwe seizoen. Voor nu hoop ik dat de storm een beetje gaat liggen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here