De leukste klimbossen van Nederland

0
110

Zijn jouw kinderen echte avonturiers? Dan is het klimbos natuurlijk de perfecte plek om met je kinderen naartoe te gaan. Zo kunnen ze op een veilige manier in bomen klimmen, over verschillende touwbruggen lopen die alle kanten op bewegen en kunnen ze natuurlijk nog van allerlei andere te gekke spannende dingen doen. Niet voor niets is het klimbos voor veel kinderen dus ook een feest om naartoe te gaan. Omdat er natuurlijk ontzettend veel verschillende klimbossen in Nederland zijn, hebben we de leukste voor je op een rijtje gezet.

Klimrijk Brabant

Ben jij op zoek naar een klimpark in Tilburg, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is klimbos ‘klimrijk’ geschikt voor zelfs de allerkleinsten. Zo kun je hier al met je kind vanaf 4 jaar terecht om voorzichtig wat avontuur te trotseren. De verschillende routes zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en tot een maximale lengte van 1 meter 30. In dit prachtige klimbos zijn maar liefst 5 verschillende routes, voor kinderen en ook volwassenen die langer zijn dan 1 meter 30. Zo kun je hier dus met het hele gezin een onvergetelijke middag beleven.

Achterhoek in Ruurlo

Woon je in de achterhoek, dan is dit klimbos de place to be. Hier kunnen de kinderen vanaf 7 jaar terecht, maar kan het ook zo zijn dat je kind net iets te klein is. Het is namelijk van belang dat je kind een ‘spanwijdte’ heeft van 1 meter 30 zodat ze het volledige parcours veilig kunnen afleggen, zonder dat er een kans bestaat op eventuele vervelende ongelukken. Het kan dus ook zo zijn dat je kind al op 6 jarige leeftijd kan deelnemen, afhankelijk van de grote van het kind. Heb je ook wat kleinere kinderen bij je, dan kun je in dit klim en avonturenbos ook een demo route afleggen, waarbij de kinderen geen speciaal tuigje om hoeven.

Tot slot

Wanneer jij en je kinderen van spanning en avontuur houden, dan is een middagje naar het klimbos natuurlijk ontzettende leuke activiteit. Je zult namelijk zien dat ook wanneer ze het in het begin allemaal een beetje eng vinden, ze naarmate de tijd vordert, steeds zelfstandiger worden. Het is daarom dus ook voor kinderen die wat banger zijn aangelegd goed om hier eens naartoe te gaan. Zo kunnen ze over hun angsten heen stappen en krijgen ze een stuk meer zelfvertrouwen.