De mysterieuze rentree van Van Mil bij Neptunus die nooit meer kwam

0
392

Hoe de honkbalcompetitie ook afloopt, voor Neptunus zal het seizoen onlosmakelijk verbonden blijven met de speler die er nooit was. De rentree van Loek van Mil leek aanstaande, maar zou er nooit meer komen.

Van Mil overleed een week geleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Pas 34 jaar jong. De exacte doodsoorzaak blijft op verzoek van de familie geheim. Vrijdag werd in besloten kring afscheid van hem genomen.

Mysterie

Zo blijft het voor de buitenwereld een mysterie, net zoals het ongeluk waarna hij in december vorig jaar met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis belandde. En net als zijn revalidatie, want zou hij fysiek in staat zijn nog een paar ballen voor de Rotterdammers kunnen gooien?

Een ding stond in elk geval vast, aan het eind van dit seizoen zou Van Mil hoe dan ook stoppen.

Neptunus gaat Holland Series in

Nu hoopt Neptunus een aanstaand kampioenschap op te dragen aan Van Mil, als het vanaf 22 augustus in de Holland Series met Amsterdam strijdt om de Nederlandse titel. De Rotterdammers verwerkten de dood van hun speler immers door dit weekend drie keer af te rekenen met Pioniers.

Na het dramatische nieuws over Van Mil kwamen de spelers afgelopen dinsdag bij elkaar, om te besluiten dat aantreden in de halve finales van de play-offs het beste was om samen het verlies te verwerken.

Er werden rouwbanden geleend van Sparta. Er was stilte. Er vloeiden tranen. Het favoriete nummer van de Nederlands international werd nog een keer gedraaid. En er werd uiteindelijk dus weer gewoon gehonkbald.

Van Mil, met zijn indrukwekkende postuur van 2,15 meter. Wat hadden ze hem graag nog een bal zien gooien. Stiekem hoopten ze hem bij Neptunus al in te zetten tijdens de Europa Cup, begin juni. Dat bleek echter iets te optimistisch bekeken.

Nu draagt hij zijn steentje bij door zijn oude teamgenoten in de beslissende weken van het seizoen wat dichter bij elkaar te brengen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here