De regering hoeft toch niet Nederlandse kinderen uit kampen in Syrië te halen

0
328

De regering hoeft toch niet een groep van Nederlandse vrouwen en kinderen die in kampen in Syrië zitten terug te halen. Anderhalve week geleden besloot een rechter nog dat Nederland dat wel moest doen, maar vandaag besliste een hogere rechter dat het niet hoeft.

De opa’s en oma’s van die kinderen vinden dat verschrikkelijk. Zij willen juist dat hun kleinkinderen zo snel mogelijk terugkomen naar Nederland. Ze maken zich veel zorgen omdat de omstandigheden in de kampen heel slecht zijn.

De vrouwen willen al langer met hun kinderen terug naar Nederland. En ze vragen de Nederlandse regering om hulp. Maar die vindt het te gevaarlijk om naar de kampen te reizen. Ook zijn er mensen die denken dat de vrouwen en misschien hun kinderen gewelddadige ideeën hebben gekregen door IS.

Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie is blij met de uitspraak van de rechter. Hij vindt dat de vrouwen zelf de keuze hebben gemaakt om naar IS-gebied te reizen en zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie.

Onze verslaggever Bart maakte eerder deze video bij de eerste uitspraak van de rechter:

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here