De sport van dinsdag bij de NOS

0
380

Op deze rustige sportdag nemen we een kijkje bij Willem II, dat dit seizoen een van de smaakmakers is in de eredivisie. Grote uitblinker bij de Tilburgers is de Belgische aanvaller Mike Tr├ęsor Ndayishimiye. Met hem praten we over het succes van Willem II en zijn rol daarin.

De reportage over Ndayishimiye is te zien in het Late Journaal, om 23.30 uur op NPO 1.

Ook Langs de Lijn En Omstreken, dat vanaf 20.30 uur is te beluisteren op NPO Radio 1, heeft aandacht voor voetbal. Daarin zit namelijk een reportage over de vermaarde amateurclub Quick Boys uit Katwijk. De club, waar onder anderen Dirk Kuijt leerde voetballen, bestaat honderd jaar en dat wordt groots gevierd.

Verder in Langs de Lijn En Omstreken deel twee van een negendelige serie over de Olympische Spelen van 1964 in Tokio. Komende zomer keren de Spelen terug in de Japanse hoofdstad.

Buitenlands voetbal

In Duitsland als Engeland staat bekervoetbal op het programma.

Eintracht Frankfurt moet het zonder de nog niet fitte Bas Dost opnemen tegen RB Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga, voor een plek in de kwartfinales van de DFB-Pokal.

Liverpool speelt in de vierde ronde van de FA Cup tegen Shrewsbury Town. De koploper van de Premier League speelde op 26 januari met 2-2 gelijk tegen de club uit de League One, waardoor er een replay nodig is om te bepalen wie naar de achtste finales gaat.

Verslagen van het bekervoetbal verschijnen op NOS.nl en in de NOS-app.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here