De sport van zaterdag bij de NOS

0
287

In de sportuitzendingen van de NOS gaat het vandaag vooral over schaatsen en voetbal. Op het programma staat de wereldbekerfinale in Heerenveen, er zijn vier eredivisieduels en de Nederlandse voetbalvrouwen treffen Canada op het Tournoi de France in Calais.

Het schaatsseizoen wordt dit weekend op het ijs in Thialf afgesloten met de wereldbekerfinale. In Heerenveen staan vandaag zes afstanden op het programma.

Swipe de afbeelding hieronder voor het programma in Thialf.

Vooral op de 5.000 meter (met Patrick Roest) en de 1.000 meter (Kai Verbij, Thomas Krol en Kjeld Nuis) maakt Nederland nog kans op de eindzege in het wereldbekerklassement.

Alle wedstrijden zijn het hele weekend van begin tot eind te volgen bij de NOS op televisie, radio en internet. Op zaterdag begint de televisie-uitzending op NPO 1 om 15.00 uur, maar vanaf 14.00 uur zijn alle afstanden al rechtstreeks te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Eredivisie

Behalve schaatsen is er uiteraard ook voetbal vandaag. In de eredivisie staan vier wedstrijden op het programma. AZ en ADO Den Haag beginnen de avond om 18.30 uur, gevolgd door FC Emmen-VVV-Venlo en Vitesse-FC Twente om 19.45 uur. Het toetje is sc Heerenveen tegen Ajax om 20.45 uur.

Alle duels zijn rechtstreeks te volgen in een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en via Langs de Lijn (vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1). Samenvattingen van de wedstrijden zijn vanaf 22.20 uur te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

Tournoi de France

Naast de eredivisiewedstrijden komen ook de Nederlandse voetbalvrouwen vandaag in actie. Oranje speelt op het Tournoi de France een oefenwedstrijd tegen Canada. Ook dat duel, dat om 19.00 uur begint, is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Een samenvatting van die wedstrijd volgt om 23.20 uur in de uitzending van Studio Sport op NPO 1. Daarin ook nog aandacht voor rugby (Six Nations met Engeland-Wales) en handbal (Lions-Neerpelt in de laatste ronde van de Beneliga).

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twee + vijf =