De sport van zaterdag bij de NOS

0
437

Vandaag klinkt in Brussel het startschot voor de 106e editie van de Tour de France. De eerste etappe begint en eindigt in Brussel. Ook gaat de aandacht uit naar het gras van Wimbledon, waar Kiki Bertens in actie komt voor een plek in de vierde ronde.

Omdat de eerste Touretappe naar alle waarschijnlijkheid in een massasprint zal eindigen, geldt sprinter Dylan Groenewegen als een belangrijke kandidaat voor de ritzege. En daarmee zou hij tevens voor het eerst sinds 1989 de gele trui weer in Nederlandse handen kunnen brengen. Destijds droeg Erik Breukink de leiderstrui.

Vanaf 11.55 uur is de etappe live te volgen op NPO 1 en via NOS.nl en de NOS-app. Om 14.00 uur begint op NPO Radio 1 de uitzending van Radio Tour de France. In het Sportjournaal is een samenvatting te zien van de openingsrit. ’s Avonds zijn Jan Mulder en Danny Nelissen te gast aan tafel bij Dione de Graaff in De Avondetappe.

Het is de dag voor de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten. Om 17.00 uur schuift bondscoach Sarina Wiegman in Frankrijk samen met twee speelsters aan voor de laatste persconferentie. Op datzelfde tijdstip trappen Engeland en Zweden af voor de troostfinale. Vanaf 16.25 uur is de wedstrijd te volgen op NPO 1.

Wimbledon

Kiki Bertens komt op Wimbledon in actie in de derde ronde. Ze treft de Tsjechische Barbora Strycová. Beelden van de zesde speeldag zijn te zien in de Studio Sport Extra op NPO 1.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here