De voordelen van lenzen

0
303

Iedereen met een bril herkent het wel, niets kunnen zien in de regen, vieze glazen of de bril dagen kwijt zijn wanneer deze gerepareerd moet worden. Het dragen van een bril vind niet iedereen makkelijk of mooi. Voor deze mensen zijn lenzen de ideale oplossing. Geen bril meer die je de hele dag op moet hebben, onhandig is bij het sporten of kan beschadigen. Lenzen worden in de avond voor het slapen uit gedaan en in de morgen weer in gedaan. Voor sommige mensen is de keuze voor lenzen puur uit een modieus oogpunt, ze vinden een bril simpelweg niet mooi of niet passend. Lenzen zijn tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar zo zijn er lenzen online te vinden of bij de opticien.

Wat voor soort lenzen zijn er?

Online of bij de opticien kan er uit veel soorten lenzen gekozen worden. Het bekendste onderscheid is tussen de harde en zachte contactlens. Een harde contactlens behoudt zijn vorm en wordt op maat gemaakt, ze laten veel zuurstof door. De zachte lens, is van zacht materiaal en past zich aan, aan de vorm van je oog. Verder zijn er nog de hydrogel lenzen en de silicone lenzen. Hydrogel lenzen worden steeds vaker vervangen door silicone lenzen omdat deze meer zuurstof doorlaten. Er kan ook gekozen worden voor multifocale lenzen hiermee kan je zowel ver mee zien als dichtbij.

Gebruik en gebruiksduur

Niet alleen zijn er verschillende soorten lenzen ook zit er verschil in de gebruiksduur van lenzen. Daglenzen, zeggen het al, deze kunnen een dag gebruikt worden. Deze lenzen zijn ontzettend makkelijk in gebruik, geen reiniging en erg hygiënisch. De weeklenzen kan je een week dragen. Er zijn lenzen die nog langer gedragen kunnen worden zoals de maand lenzen. Bij deze lenzen is het wel erg belangrijk dat ze goed gereinigd worden en worden bewaard in een geschikte opbergplek. Hoewel bijna alle lenzen voor het slapen uit gedaan moeten worden, zijn er ook nachtlenzen. Deze draag je alleen s’nachts en overdag hoeft er geen bril of lens gedragen te worden.

Wat zijn de voordelen?

De precieze voordelen van een lens hangen af van het soort en type maar ook in het algemeen heeft een contactlens veel voordelen. Het grootste voordeel voor de meeste mensen is dat er geen bril gedragen hoeft te worden vanuit modieus standpunt. Maar ook in gebruik kan het makkelijker zijn. Geen brillendoekjes meer, niet meer uitkijken voor de bril, geen last bij het sporten of in verschillende weersomstandigheden. Als een lens goed ingebracht is, voel je deze niet zitten. Dit is niet het geval bij het dragen van een bril, deze voel je de hele dag. Bij verlies van de lenzen hoeft niet lang gewacht te worden op nieuwe zoals bij een kapotte bril. Vooral met meerdere doosjes op voorraad is dit geen probleem.

Verschillende types, verschillende voordelen

De verschillende soorten lenzen hebben allemaal andere eigenschappen. De lens met het meeste voordeel, zal de lens zijn die het beste bij jouw oog past. Het verstandigste is, om bij de keuze voor lenzen, je te laten informeren bij een opticien en je goed in te lezen. Weeg de verschillende voordelen tegen elkaar af en maak zo de beste keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here