‘De vrouwelijke Herlings’ Van de Ven wil óók wereldtitel motocross

0
341

Nancy van de Ven begint zondag in Valkenswaard aan haar jacht op de wereldtitel WMX, de strijd om de wereldtitel motocross voor vrouwen. ‘De vrouwelijke Herlings’, zoals ze ook wel wordt genoemd, wil in de voetsporen treden van het boegbeeld van de Nederlandse motocross.

In de Vlissingse familie Van de Ven (21) was alle hoop lange tijd gevestigd op zoon Rinus. Toen hij zwaargewond raakte bij een val, moest hij noodgedwongen stoppen. En dus werd de aandacht verlegd naar Nancy.

“Voor mij was er niet echt tijd en ik was maar een meisje”, vertelt Van de Ven over haar jeugdjaren. “En het is een mannensport, dus dat zou toch nooit iets worden en waarschijnlijk kan ze het niet. Dus laat maar links liggen.”

Nederlands kampioenschap

In 2011 besloot Van de Ven haar vader te vragen of ze mee mocht doen aan een wedstrijd waaraan ook allemaal vrienden en vriendinnen meededen. Dat mocht en van het een kwam het ander. Van de Ven won en kwam later pas tot het besef dat het ging om een Nederlands kampioenschap.

Acht jaar later is Van de Ven iemand om serieus rekening mee te houden voor de wereldtitel bij de vrouwen. En daar is ze zich wél van bewust. “Ja, echt wel.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

elf + negentien =