De werkzaamheden van een accontancy

0
341

Nederland is een land met erg veel economie. In deze economie is het erg belangrijk dat er goed wordt omgegaan de kosten. In Nederland zijn er dan ook veel mensen die als accountant werken om verschillende ondernemingen en bedrijven hiermee te helpen en te ondersteunen.

Wat is een accountant?

Een accountant is een man of vrouw die voor een bedrijf of onderneming beroepsmatig jaarrekeningen controleert. Ze controleren niet alleen jaarrekeningen maar ze zorgen ook voor de opmaak van deze jaarrekeningen. Wanneer je dit beroep zou willen beoefenen zal je hiervoor een aparte opleiding moeten volgen. In Nederland, België en nog veel andere landen is het voeren van de beroepstitel voor dit beroep wettelijk beschermd. Verschillende beroepsorganisaties bieden plekken aan om studenten bij te scholen over de accountantswereld. Al deze beroepsorganisaties zijn meestal internationaal. Deze groep samen wordt ook wel de IFAC genoemd, dat staat voor International Federation Of Accountants. Wanneer jij graag een accountancy opleiding zou willen volgen zijn er in Nederland genoeg onderwijsinstellingen die deze opleiding aanbieden. Een andere interessante opleiding in deze branche is de salarisadministratie opleiding. Ook deze opleiding is bij verschillende onderwijsinstellingen in Nederland te volgen.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Het voornaamste verschil tussen een boekhouder en een accountant zit ‘m in de werkzaamheden. Een boekhouder houdt zich meestal bezig met het onderhoud van de administratie en boekhouding. Een accountant houdt zich meestal bezig met de opmaak van de boekhouding en de administratie van ondernemingen, bedrijven of personen. In opleidingen zit ook een groot verschil. Een accountant volgt meestal een vierjarige opleiding op universitair niveau. In tegenstelling tot de accountant, volgt de boekhouder een driejarige opleiding op hoger beroepsonderwijs niveau. Na het afronden van de opleiding heeft een accountant ook meer bevoegdheden dan een boekhouder. Kort gezegd heeft een account de bevoegdheid om de werkzaamheden van een boekhouder uit te voeren, maar andersom mag dit niet. Wanneer je een boekhouder of accountant in wilt huren zullen de tarieven van een account hoger zijn. Dit komt eigenlijk gewoon door de hogere scholing die de accountant heeft gehad.

Wat voor taken heeft een accountant?

Een accountant kan veel verschillende taken op zich nemen. Deze taken kunnen natuurlijk ook verschillen per klant. Wanneer je het hebt over een bedrijf of over een particulier, kunnen de taken erg uiteen lopen. De meest voorkomende taak van een accountant is het controleren van de boekhouding. Ook geeft een accountant veel advies in fiscale zaken. Een accountant kan er ook zijn voor het opmaken van verslagen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer er een deal wordt gesloten tussen 2 bedrijven. Een andere heel belangrijke taak is het uitvoeren van een kwaliteitsbewaking op de administratieve organisatie. Wanneer je dus een eigen onderneming of bedrijf hebt is het handig om een vaste accountant in te huren. Deze persoon zal altijd op de hoogte zijn van de gang van zaken, en kan jou en jouw bedrijf op die manier zo goed mogelijk ondersteunen en waar nodig helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here