Derby-doelman geniet van Rooney en Cocu: ‘Fantastische constructie’

0
350

Dat Phillip Cocu tegenwoordig trainer is van Derby County en dat zijn aanvoerder én zijn assistent Wayne Rooney is, zullen veel voetballiefhebbers wel weten. Maar dat er ook een Nederlandse keeper rondloopt bij Derby, Kelle Roos, zal een stuk minder bekend zijn.

Zondag stuntte Derby County, met Roos tussen de palen, door Premier League-club Crystal Palace uit te schakelen in de FA Cup. “We zitten midden in het seizoen, dus echt feesten wordt het niet. Maar we hebben genoten als team”, vertelt Roos in Langs de Lijn.

Luister hieronder naar het gesprek met de keeper:

De keeper staat al een aantal jaar onder contract bij Derby, maar is in de tussentijd verhuurd aan clubs als Wimbledon, Bristol Rovers en Plymouth Argyle. Inmiddels krijgt hij regelmatig speeltijd bij Derby County en dus staat hij dan ook op het veld met de 34-jarige Rooney.

“Het is natuurlijk fantastisch om met een speler van dat statuur te mogen werken elke dag. Hij is een geweldige leider met een bonk ervaring. Dat heeft trainer Cocu natuurlijk ook en ik moet daar keeperstrainer Shay Given aan toevoegen. Dat is ook een legende en ze hebben allemaal carrières gehad om ‘u’ tegen te zeggen”, aldus Roos.

Rooney, die al een paar weken meetrainde maar pas vanaf januari speelgerechtigd was, is bij Derby direct gebombardeerd tot aanvoerder en laat zich ook meteen als zodanig gelden. Roos: “Hij kan verschrikkelijk goed voetballen. Hoe hij een bal trapt, wat hij allemaal ziet op het veld, hoe hij een wedstrijd aanvoelt en het tempo bepaalt. Dat is van absolute wereldklasse.”

Rooney verlengstuk van Cocu

Volgens Roos is het geen probleem dat Rooney ook assistent-trainer van Cocu is. Integendeel. “Je hebt in een team leidende figuren nodig. In dit geval is hij echt een verlengstuk van de technische staf. Hij staat tussen de spelers en de trainers in en dat lijkt een fantastische constructie te zijn.”

Derby County stond vorig seizoen op de rand van promotie naar de Premier League, maar de finale van de play-offs ging verloren tegen Aston Villa.

Op dit moment staat de ploeg van Cocu slechts op de zeventiende plaats in het Championship, het tweede niveau in Engeland. “Dat is geen plek waar we thuishoren. Maar we maken dit jaar een goede ontwikkeling door. We beginnen wat vaker achter elkaar te winnen. En met de hoeveelheid wedstrijden die wij hebben, kun je in korte tijd een groot verschil maken”, weet Roos.

Positief effect

Ondanks de lage plek op de ranglijst is het verschil met nummer zes Swansea City maar acht punten. De nummers drie tot en met zes spelen aan het eind van het seizoen om één plek in de Premier League.

De komst van Rooney, topscorer aller tijden van het Engelse nationale team, heeft voorlopig een positieve uitwerking op de prestaties van Derby County. “We zijn stabiliteit aan het vinden, de bedoeling is om snel te klimmen op de ladder. We hebben ambities die we niet zomaar uit het raam gaan gooien”, aldus Roos.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here