Deze twee ruziemakers zoeken elkaar op bij het ABN Amro-toernooi

0
378

Daniil Medvedev dwong Rafael Nadal vorig jaar in de finale van de US Open tot een vijfsetter en Stefanos Tsitsipas schreef in november de ATP Finals op zijn naam. De 23-jarige Rus en de 21-jarige Griek worden met recht de toekomst van het tennis genoemd.

Deze week zijn ze als hooggeplaatste spelers van het ABN Amro-toernooi (Medvedev is vijfde van de wereld en Tsitsipas zesde) voorbestemd om de finale tegen elkaar te spelen. Dat kan een vurige wedstrijd worden, want de twee zijn bepaald geen vrienden van elkaar.

Ruzie in Miami 2018

Twee jaar geleden kregen Medvedev en Tsitsipas het in Miami met elkaar aan de stok. Medvedev wilde dat Tsitsipas sorry zei voor een netbal, maar dat deed de Griek niet. In plaats daarvan beet hij hem na het laatste punt iets lelijks toe aan het net.

Medvedev reageerde – ondanks zijn overwinning – als door een adder gebeter. Hij wilde Tsitsipas te lijf gaan, maar de scheidsrechter bracht hem tot bedaren.

Nu, twee jaar later, zijn de twee het incident nog steeds niet vergeten (“we zullen nooit een kop koffie met elkaar gaan drinken”, zei Medvedev onlangs), maar ze kunnen er in Rotterdam wel rustig over praten.

“Andere mensen mogen bepalen wie daar gelijk had”, zegt Medvedev. “Als je zo vaak tennist, gaat het er soms hard aan toe. Zulke dingen kunnen gebeuren.” En Tsitsipas: “Je kunt er ook positief naar kijken. Niet dat het mijn intentie was, maar het is wel leuk voor de fans.”

In onderstaande video blikt directeur Richard Krajicek vooruit op het ABN Amro-toernooi. Hij praat ook uitgebreid over de dominantie van Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal en de staat van het Nederlandse tennis.

Medvedev en Tsitsipas zullen elkaar in de gaten houden in Ahoy, net zoals ze altijd met een schuin oog kijken naar de ‘Grote Drie’. Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer opvolgen als grandslamwinnaars, dat is hun droom.

De ‘Grote Drie’ najagen

“Zij zijn echt fenomenaal”, vindt Medvedev. “Als ik goed speel, maak ik kans om elk toernooi te winnen. En in sommige wedstrijden kan ik ze bijhouden, maar ik kan er niet bij hoe iemand zeventien of meer grandslamtitels kan winnen.”

Tsitsipas: “Ik blijf ervoor gaan om ook ooit op een dag de absolute top te bereiken. Ik heb veel respect voor ze, ze domineren al zo lang. Maar met de juiste instelling is alles mogelijk.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here