Dielessen noemt IOC-besluit gedurfd: ‘Oplossing vinden kwalificatie Spelen’

0
267

Een gedurfd besluit, zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van sportkoepel NOC*NSF over de mededeling van het Internationaal Olympisch Comit├ę niet te tornen aan de data van de Olympische Spelen in Tokio.

De sportwereld staat door de uitbarsting van het coronavirus volledig stil, maar het IOC ziet vooralsnog geen reden drastische veranderingen aan te brengen. Het IOC heeft er vertrouwen in dat de Spelen in de Japanse hoofdstad gewoon van 24 juli tot en met 9 augustus kunnen doorgaan.

Verspreiding virus

‘Gedurfd, als je kijkt naar hoe het virus zich over de wereld verspreidt”, reageert Dielessen op de beslissing van het dagelijks bestuur van het IOC. Dat overlegde dinsdag via een teleconferentie met de internationale sportbonden over de situatie. “Kijk naar vandaag, met negentien doden in Nederland als gevolg van het virus. Dat is heel pittig…”

Het besluit van het IOC betekent wel dat NOC*NSF en de Nederlandse topsporters zich moeten blijven voorbereiden op de Olympische Spelen. “Als het IOC zegt dat het doorgaat, moeten wij en de atleten, die in een moeilijke positie zitten, dat blijven doen.”

Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF maakte zondag bekend de trainingscentra voor de Nederlandse atleten te sluiten in verband met het coronavirus. En dat maakt de voorbereiding van de sporters een stuk moeilijker. Daarnaast zijn de afgelopen tijd alle kwalificatietoernooien van de sportkalender gehaald.

Kwalificatiepuzzel

“Ik ga ervan uit dat het IOC ervoor gaat zorgen dat ze die puzzel van een eerlijke kwalificatie, op het speelveld, gaan oplossen. Ik ben dus heel benieuwd hoe de komende maanden er gaan uitzien”, kijkt Dielessen al vooruit.

“Woensdag hebben we een conferencecall met IOC-voorzitter Thomas Bach. Ik neem aan dat we daar dan mededelingen over krijgen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − vijf =