Diemers na transfersoap naar Feyenoord: ‘Groningen heeft me gefeliciteerd’

0
322

Mark Diemers mag zich Feyenoorder noemen. Op een cruciaal moment in zijn carrière diende zich ineens die buitenkans aan waar de spelverdeler van Fortuna Sittard altijd al op had gehoopt. “Ik denk dat veel mensen dit begrijpen.”

Toch was er heel wat te doen rond deze transfer. De 26-jarige middenvelder leek aanvankelijk op weg naar FC Groningen, maar de onderhandelingen duurden lang en verliepen moeizaam.

Op een haar na was de transfer beklonken, toen John de Wolf ineens belde. En na de assistent-trainer van Feyenoord hing ook technisch directeur Frank Arnesen aan de lijn. “Ik vond dat ik deze kans niet kon laten lopen.”

“Ik wist dat die interesse er langer was, maar die werd nooit echt concreet. Uiteindelijk heb ik altijd het doel gehad in de top van Nederland te spelen. Aan de andere kant begint het nu pas.”

Langzaam tot bloei

Jarenlang leek die ambitie te hoog gegrepen. Als tiener van SC Cambuur tekende hij bij FC Utrecht, waar hij in zijn derde teleurstellende seizoen werd verhuurd aan De Graafschap. Met de Doetinchemmers degradeerde hij zelfs naar de eerste divisie, maar een niveautje lager kwam hij langzaam tot bloei.

Het net gepromoveerde Fortuna Sittard bood de spelmaker twee jaar geleden een nieuwe kans in de eredivisie, waarin hij zich vooral dankzij zijn traptechniek in de schijnwerpers speelde.

Mark Diemers maakt met een beetje geluk het Doelpunt van de Week:

“Ik heb een keuze proberen te maken op basis van mijn gevoel”, zegt Diemers. “Voor mij is het nu hét moment om deze stap te maken.”

Maar was hij nou wel of niet rond met FC Groningen, de club die claimde een mondeling akkoord met Diemers te hebben. “Als de deal rond was, had ik hier niet gezeten.”

“Ik heb lang met Groningen gesproken, goede gesprekken ook”, bevestigt Diemers, begrip heeft voor de frustraties bij de noorderlingen die na deze transfersoap met lege handen achterblijven. “Ik heb geprobeerd alles open en eerlijk te communiceren.”

Diemers heeft voor drie jaar getekend in Rotterdam-Zuid. Daarmee legt hij de lat voor zichzelf wat hoger dan met een transfer naar Groningen, maar hij bekijkt de situatie ook van de andere kant. “Als ze bij Feyenoord dachten dat ik dit niveau niet aankon, was ik hier nu niet.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here