Dit is hoe je eenvoudig zelf een webshop begint!

0
358

Wil je een eigen online winkel openen? Maar sta je nog aan het begin? Door je hoofd sproken duizenden vragen? Dan moet je zeker verder lezen. Wij hebben namelijk een aantal punten voor je opgeschreven waarmee het starten van je eerste webshop een stuk makkelijker gaat.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je aan de slag gaat met je webshop. Je bent niet de eerste en enige verkoper die zijn goederen via internet gaat verkopen. Veel retailers en winkeliers hebben de voordelen van online zakendoen al ingezien: de webshop is niet locatie gebonden en overal ter wereld bereikbaar – de klok rond zonder vaste openingstijden.

Welke producten kun je verkopen?

Tegenwoordig is alles te koop op internet, van je dagelijks boodschappen tot de auto’s en van een leuk zomerjurkje tot de duurste trouwjurk. Het is allemaal te koop via het internet. Wat jij zou kunnen verkopen op internet hangt grotendeels af van je eigen interesses en natuurlijk je netwerk. Verkoop het liefst artikelen waar je zelf veel verstand van hebt en passie voor hebt. Bekijk ook de concurrentie op internet. Wordt het artikel wat je graag wilt verkopen overal al verkocht? Kijk dan verder.

Een goede webshop bouwen

Besef goed dat een webshop net een etalage is: geïnteresseerde klanten krijgen een eerste indruk. Als dit klopt, gaan ze de winkel in, snuffelen in het assortiment en kopen graag iets. Een duidelijke structuur en gemakkelijke navigatie op je website moeten vanzelfsprekend zijn. Want als je online winkel niet gebruiksvriendelijk is, zullen potentiële kopers snel verder klikken. Voor het bouwen van een webshop kun je gebruik maken van kant-en-klare software of je laat een webshop bouwen. Neem in het laatste geval wel een goed gevulde portemonnee mee.

Pakketjes verzenden

Je webshop is je etalage, het pakketje is je visitekaartje. Zorg voor een goede verzenddoos of een mooie verzendzak die je tegenwoordig in tientallen kleuren kunt kopen. Verzenden van je pakketjes doe je het liefst met een betrouwbare partner. Voor het maken van verzendlabels kun je gebruik maken van een labelprinter, de Dymo 11354 is zo’n printer die je makkelijk kunt aansluiten op je computer.

Ga je meer pakketjes verzenden informeer dan eens bij je verzendpartner naar bulkkortingen. Daarmee kun je aanzienlijk besparen op de verzendkosten. Vaak leveren deze verzendpartners ook een handig stukje software of een website waarmee je de verzendlabels met de Dymo 11354 snel en makkelijk kunt afdrukken. Breng de pakketjes dan naar het dichtstbijzijnde postpunt en het enige wat ze nog hoeven te doen is de streepjescode te scannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here