Djokovic en Raonic in drie sets door op Australian Open

0
317

Novak Djokovic heeft probleemloos de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De zevenvoudig toernooiwinnaar was de Argentijn Diego Schwartzman in drie sets de baas: 6-3, 6-4, 6-4.

Schwartzman had zonder setverlies de laatste zestien bereikt en had Djokovic in de laatste twee ontmoetingen tot een beslissende set gedwongen, al was dat wel op gravel.

Ditmaal kwam de Argentijn er niet aan te pas. Schwartzman stond alleen in de derde set (2-1) heel even aan de goede kant van de score. Djokovic speelde niet vlekkeloos (31 onnodige fouten), maar wist mede dankzij 38 winners constant te domineren.

Djokovic stuit nu op Milos Raonic, die voor de vijfde keer in zes jaar de kwartfinales in Melbourne haalde. Hij was in het ‘duel der servicekanonnen’ te sterk voor Marin Cilic: 6-3, 6-4, 7-5.

Raonic en Cilic waren in het verleden de nummer drie van de wereld, maar zijn door het nodige blessureleed afgezakt op de wereldranglijst. Raonic (ATP-35) is in Melbourne in topvorm. Hij verloor nog geen set en imponeerde tegen Cilic (ATP-39) met 55 winners en 35 aces.

Die aces kwamen ook op de belangrijke momenten. Zo werkte hij er in de tiende game van de derde set twee setpunten van Cilic mee weg en sloeg hij er ook een op matchpoint.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

tien + twee =