Doe eens gek en importeer een auto vanuit het buitenland

0
329

Een auto importeren vanuit het buitenland, niet iets wat je misschien zou verwachten om te gaan doen. Toch kan het heel interessant zijn voor jou wanneer je op zoek bent naar een andere wagen.

Over de grens voordelig een auto kopen

Gaan shoppen over de grens is vaak een stuk goedkoper en dat is ook zo bij het aankopen van een auto. Je zal het verschil snel merken als je naar een Nederlandse autosite gaat en naar bijvoorbeeld een Duitse autosite van hetzelfde merk. Ben je op zoek naar een bepaald type auto, dan zal je bij de Nederlandse website veel minder keuze hebben dan bij de Duitse website. Om nog maar te zwijgen van de prijzen en de uitvoering. Je kan veel goedkoper auto’s kopen in Duitsland die ook nog eens luxueuzer zijn uitgevoerd dan bij ons.

Kosten niet vergeten

Natuurlijk komen er bij een auto laten importeren wel wat kosten kijken die je niet mag vergeten. Er is een groot verschil tussen alles zelf regelen of een importbedrijf onder de arm nemen. Wanneer je alles uit handen geeft, betaal je sowieso kosten aan het bedrijf dat alles voor jou regelt. Het voordeel daar tegenover is wel dat je met niets rekening hoeft te houden en dat jij op beide oren kan slapen. Aan jou de keuze of je deze kosten er voor over hebt of niet.

Heel eenvoudig bpm berekenen

Een van de kosten die je zal moeten betalen is de bpm. Dit is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Koop je een auto of motor en laat je hem registreren in Nederland, dan moet je deze kost betalen. Maar hoeveel bedraagt deze kost? Dit hangt van allerlei factoren af. Gelukkig kan je op voorhand wel eenvoudig de bpm berekenen, zodat je hier rekening mee kan houden. Zo wordt een auto importeren uit het buitenland nooit veel duurder dan je in gedachten had!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here