Doodsbedreigingen Spaanse voetbalster na weigeren eerbetoon aan Maradona

0
312

Terwijl de voetbalwereld afgelopen weekend nog volop rouwde om de overleden Diego Maradona en op allerlei manieren een eerbetoon bracht aan het Argentijnse icoon, besloot voetbalster Paula Dapena dat juist niet te doen. En dat heeft veel losgemaakt.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd van haar ploeg Viajes Interrias FF, afgelopen zaterdag, draaide Dapena zich demonstratief om en ging op het gras zitten, terwijl haar teamgenoten een minuut stilte hielden ter ere van Maradona. De actie van de Spaanse leidde wereldwijd tot veel ophef. Zo ontving ze onder meer doodsbedreigingen uit Argentiniƫ.

“Voor mij was Maradona een geweldige speler”, verklaarde de 24-jarige Dapena haar actie, waarmee ze wilde protesteren tegen huiselijk geweld. “Als persoon liet Maradona te wensen over. Ik ben niet bereid om iemand die huiselijk geweld gebruikte een minuut stilte te geven.”

Maradona werd in 2014 beschuldigd van huiselijk geweld nadat een video was uitgelekt. Daarin was te zien dat hij ruzie had met zijn toenmalige vriendin en haar twee keer in het gezicht sloeg. De Argentijnse stervoetballer, die uitgerekend op de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen overleed, ontkende. “Ik zweer bij God dat ik nog nooit een vrouw heb geslagen.”

Bedreigingen maar ook steun

De actie van Dapena bleef niet onopgemerkt, vertelde ze aan een Spaans radiostation. Niet alleen zij, maar ook een aantal teamgenoten kregen doodsbedreigingen.

“Ik weet dat sommige Argentijnen en ook Italianen mijn teamgenoot hebben bedreigd door te zeggen dat ze haar adres zouden zoeken om naar haar huis te gaan en haar benen te breken.”

Dapena heeft zich er niet door uit het veld laten slaan en zou het opnieuw doen. Ze oogstte met haar actie ook bewondering en krijgt steunbetuigingen. “Er zijn ook mensen die mijn beslissing steunen. Ik ontvang de bedreigingen, maar ook veel berichten van genegenheid.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here