Drie coronagevallen bij FC Köln in aanloop naar mogelijke herstart Bundesliga

0
315

Bij 1.FC Köln, de nummer tien van de Bundesliga, zijn twee spelers en een fysiotherapeut positief bevonden op het coronavirus. Om privacyredenen heeft de club geen namen bekendgemaakt. Het trio, dat geen ziekteverschijnselen vertoont, gaat twee weken thuis in quarantaine.

Begin april kon bij de Bundesligaclubs weer individueel en in kleine groepen worden getraind. Donderdag werden alle spelers, trainers en stafleden van de 36 clubs getest op corona. Binnenkort zou de groepstraining hervat moeten worden.

Krijgt de Bundesliga komende woensdag groen licht van de Duitse regering, dan is het de bedoeling dat de competitie op 15 of 22 mei hervat wordt.

Köln maakt zich nog geen zorgen en laat de trainingen gewoon doorgaan met het oog op die mogelijke herstart. “De gezondheid en privacy van onze spelers en medewerkers staat altijd bovenaan”, aldus directeur Horst Heldt. “De eerder getroffen maatregelen en de strategie van het regelmatig afnemen van tests hebben bewezen dat we nu met individuele oplossingen kunnen reageren.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here