Duitser Letsch nieuwe trainer Vitesse: ‘Wil verrassen in de eredivisie’

0
340

Thomas Letsch is de nieuwe trainer van Vitesse. De 51-jarige Duitser heeft in Arnhem een contract voor twee seizoenen getekend.

Letsch is de opvolger van interim-trainer Edward Sturing. Vorige week maandag werd al bekend dat clubicoon Sturing – met tegenzin – in een andere rol verdergaat bij Vitesse, dat zevende stond voordat het eredivisieseizoen werd stopgezet.

“Ik zie dit als een geweldige uitdaging”, vertelt Letsch. “Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld. Hopelijk kunnen we met onze manier van werken voor een verrassing zorgen in de eredivisie. Met het technische aspect van het Nederlandse voetbal, gecombineerd met mijn eigen idee├źn, hoop ik succes te behalen.”

Voormalig assistent Schmidt

Letsch was als trainer vooral actief in Oostenrijk. Hij werkte – verdeeld over twee periodes – bij FC Liefering en stond van februari 2018 tot en met maart 2019 aan het roer bij Austria Wien.

In het seizoen 2013/2014 was Letsch bij RB Salzburg, de club van hoofdsponsor Red Bull, assistent van Roger Schmidt, de nieuwe coach van PSV. Eind 2015 was Letsch kortstondig interim-hoofdtrainer bij de Oostenrijkse grootmacht.

Vanuit dat circuit kent Letsch zijn landgenoot Johannes Spors, die in maart bij Vitesse werd aangesteld als technisch directeur. Spors werkte eerder als scout bij het eveneens door de energiedrankengigant gesponsorde RB Leipzig.

“Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit. Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen”, aldus Spors. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen.”

Letsch: “De gesprekken met de club verliepen zeer prettig. Natuurlijk ken ik Johannes al langer. Daarnaast weet ik dat de speelwijze zoals ik die voor ogen heb, goed overeenkomt met de speelstijl die bij Vitesse past.”

Bekijk hieronder een korte kennismaking met de jonge technisch directeur van Vitesse, Johannes Spors:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here