Dumoulin blijft in Vuelta: ‘Goede investering en we kunnen de ronde winnen’

0
304

Hij was ‘leeg’ en voelde zich niet honderd procent aan het begin van de Vuelta a EspaƱa. Het liep niet zoals Tom Dumoulin wilde en hij verloor veel tijd in de eerste twee ritten.

Toch besloot de 29-jarige renner van Jumbo-Visma op de rustdag om door te rijden en op een andere manier zijn ploeg en kopman Primoz Roglic te ondersteunen.

“Zo ben ik het afgelopen weekend toch twee keer belangrijk geweest voor de ploeg”, reageert Dumoulin. “Zolang het niet verslechtert en ik belangrijk kan blijven, is het goed voor mij om te blijven. Het is dan een goede investering voor volgend jaar en we kunnen natuurlijk de Vuelta winnen.”

“We bekijken het nu dag per dag. Ik ben een beetje vermoeid gebleken om een klassement te rijden. Dat is natuurlijk jammer, maar het is niet anders.”

Kopman Roglic verloor zondag de rode leiderstrui aan Richard Carapaz. Buiten beeld moest de Sloveen tijdens de afdaling naar de slotklim opeens lossen uit het peloton omdat hij zijn regenjack niet aankreeg. Met man en macht bracht Jumbo-Visma hem terug, met als gevolg dat Roglic de laatste fase van de slotklim geen ploeggenoot meer over had.

“Dat had ons bijna een goed klassement gekost”, aldus Dumoulin. “Normaal is Primoz altijd heel attent en scherp, maar nu was dit net een klein foutje.”

Coronavirus

Rustdagen in grote rondes staan tegenwoordig ook in het teken van testen op het coronavirus. In een land waar net de noodtoestand is uitgeroepen maakt Dumoulin zich opvallend weinig zorgen.

“Ik heb een hele veilige indruk hier. Ik ben met niemand in contact geweest, behalve binnen de geteste bubbel. Er staat ook heel weinig publiek langs de kant, waar raar en jammer is, maar wel nodig om de koers tot Madrid te laten gaan.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here