Een eerste kennismaking met Krav Maga

0
398
Zo krijg jij een killerbody voor de zomer van 2020!

Mensen vinden het fijn om te weten dat ze zichzelf in een bedreigende situatie kunnen verdedigen. Op het ogenblik dat u wordt aangevallen moet u vaak in sneltempo kunnen bepalen wat u precies gaat doen. Bovendien speelt ook het schrikeffect vaak een belangrijke rol. U mag nog zo sterk zijn, met een gewone vuistslag kunt u het als verdedigingsmethode vaak niet halen. Gelukkig is het zo dat er door de jaren heen tal van verschillende zelfverdedigingsmethodes zijn ontwikkeld. Eén van deze methodes luistert naar de naam ‘Krav Maga‘. Bent u geïnteresseerd in wat deze zelfverdedigingsmethode nu precies inhoudt en wilt u graag ontdekken hoe ook u daarmee aan de slag kunt gaan? In dat geval is het altijd de moeite waard om u even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

            Wat is Krav Maga precies?

Het is best mogelijk dat u nog niet eerder heeft gehoord over Krav Maga. Omwille van deze reden zetten we eerst even voor u op een rijtje wat deze zelfverdedigingsmethode nu precies inhoudt. Het betreft hier in eerste instantie een zelfverdedigingsmethode welke kan worden toegepast door iedereen. Dit betekent dus met andere woorden dat ze niet alleen geschikt is voor mannen, maar ook voor vrouwen. Daarnaast maakt het ook niet uit of u jong bent of wat ouder en of u over een goede conditie beschikt of niet. Iedereen kan Krav Maga leren en iedereen heeft de mogelijkheid om zich op deze manier optimaal te kunnen beschermen tegen aanvallers. Bovendien is het zo dat Krav Maga ook geen gebruik maakt van wapens. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van alledaagse zaken die u gewoon bij zich draagt. Denk hierbij niet alleen aan sleutels, maar ook aan bijvoorbeeld een pen of een aansteker.

Oorspronkelijk is Krav Maga eigenlijk in het leven geroepen door de IDF, voluit geschreven de ‘Israeli Defense Force’. In eerste instantie was deze verdedigingsmethode dan ook strikt geheim, maar daar kwam uiteindelijk verandering in. De man die ervoor had gekozen om Krav Maga te introduceren luistert naar de naam Imrich Sde-Or. Inmiddels is de man reeds een behoorlijke tijd overleden. Hij overleed immers op 9 januari 1998 op 87-jarige leeftijd.

            Wat omvat Krav Maga?

Door het volgen van een opleiding of een cursus Krav Maga wordt het in korte tijd duidelijk hoe u zich moet verdedigen in een levensbedreigende situatie. Niet alleen gaat uw zelfvertrouwen op deze manier omhoog, daarnaast zult u ook meer doorzettingsvermogen kweken. Dat is nog niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat Krav Maga de persoon die het beoefent ook meer leert over zelfdiscipline. Alle Krav Maga trainingen die worden gehouden zijn gebaseerd op de realiteit. U leert dan ook zowel wat te doen bij een gewapende als bij een ongewapende aanval. Voor Krav Maga geldt specifiek dat er gebruik wordt gemaakt van snelle, directe tegenaanvallen. Deze moeten ervoor zorgen dat de tegenstander niet alleen hard, maar vooral ook snel wordt uitgeschakeld. Tot slot kan er bij het uitoefenen van Krav Maga ook worden vastgesteld dat er aandacht wordt besteed aan verschillende drills. Denk hierbij niet alleen aan agression en determination, maar ook aan stamina en power drills.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here