Een marathon lopen in het buitenland?

0
600

Misschien heb je er al wel eens over nagedacht om een marathon te gaan lopen. Dit is natuurlijk een uitdaging, maar tegelijkertijd ook een hele mooie ervaring. Al recreatieve lopen zul je eerst wel even moeten trainen voordat je een marathon kunt uitlopen. Natuurlijk heeft dit voor voordelen. In dit artikel beantwoorden we je vragen als wat zijn de voordelen van het lopen van een marathon? Waar kan ik overal een marathon lopen? En hoe gaat dit in zijn werk?

Voordelen van een marathon

Zoals gezegd zul je als recreatieve loper wel even moeten trainen voordat je een marathon kunt uitlopen. HIerbij is het natuurlijk een voordeel dat je door al dat lopen gemakkelijk op gewicht blijft en dus geen last zal hebben van een buikje. Bovendien let je automatisch ook op je voeding. Je beweegt veel waardoor je ook veel voedingsstoffen nodig hebt en deze vind je niet in ongezond eten. Daarnaast heb je ook een kleinere kans op hart- en vaatziekten als je regelmatig loopt en dus beweegt. Hardlopers hebben een hoog HDL-cholesterol en vaak een lagere bloeddruk. Deze twee factoren zorgen ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Bovendien maakt je lichaam tijdens het hardlopen endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat depressies worden voorkomen en je je dus gelukkiger voelt.

Waar kun je een marathon lopen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een marathon in Nederland te gaan lopen, bijvoorbeeld de Running Camp op de Veluwe, maar het is natuurlijk veel leuker om hiervoor naar het buitenland te gaan. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, denk aan Boedapest, Helsinki, Honolulu, Lanzarote, Las Vegas en Marrakech. Natuurlijk kun je ook in Belgiƫ en Duitsland een marathon lopen in steden als Antwerpen, Berlijn en Keulen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de bestemming is mogelijk, dus ga jij voor de Valencia marathon of toch de Big Five marathon?

Hoe regel je een marathon lopen in het buitenland?

Wanneer je een marathon wilt gaan lopen in het buitenland komt hier natuurlijk veel bij kijken. Zo moet je er ten eerste zien te kopen, dus je moet een geschikte vlucht vinden. Daarnaast is een overnachting wel gewenst. Je wilt natuurlijk dat je overnacht op een gunstige plek in de buurt van waar de marathon wordt gelopen. Als je dit zelf te veel gedoe vindt, kun je er ook voor kiezen om een marathonreis te boeken. Hierbij is alles verzorgd, denk hierbij aan je transport en accommodatie. Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties, zodat je op een fijne plek verblijft. Daarnaast is er een vlucht geboekt die perfect aansluit, waardoor je niet hoeft te haasten en je je goed kunt voorbereiden op de marathon. Zelfs je transfer van het vliegveld naar je accommodatie is al geregeld. Bovendien krijg je een reisschema, waarin precies staat wat je die dag kunt doen of dat je juist nog even kunt ontspannen. Meestal kom je twee dagen voor de marathon aan en vertrek je weer de dag erna. Op deze manier ben je maar 4 dagen van huis en heb je toch een mega gave ervaring erbij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here