Een ongeluk met de auto zit in een klein hoekje

0
378

Het is helaas een titel waar veel mensen instemmend op moeten reageren. Het is vaak in een fractie van een seconde dat je tegen op een voorganger zit. Er zijn vele verschillende situaties te bedenken waarop een ongeluk kan gebeuren. Zolang niemand letsel heeft overgehouden van het ongeluk is het vaak al goed. Het is wel vervelend als voor de auto hier een lening is afgesloten en de auto total loss is verklaard. Wanneer je echter een goede verzekering hebt hoef je hier niet bang voor te zijn.

Goed verzekerd met een autolening

Het is ons advies om altijd een all risk verzekering af te sluiten als je een auto koopt met een lening. Wat immers als je een ongeluk krijgt? Dan is de auto total loss en niets meer waard. Wanneer je zelf verantwoordelijk wordt geacht voor het ongeval krijg je niets uitgekeerd van de verzekering. Tenminste niet bij een gebruikelijk WA of WA extra verzekering. Het is daarom verstandig om een All risk verzekering af te sluiten. De all risk verzekering dekt ook alle schade wanneer jezelf de schuldige bent aan het ongeval. Zelfs bij een eenzijdig ongeval (waarbij alleen de eigen auto betrokken was) zal de schade uitgekeerd worden. Het is een prettig gevoel. Anders zou je geen auto meer hebben en wel een lening.

Een slipcursus

Het is goed om een slipcursus te volgen nadat je geslaagd bent. Het zal helpen om de auto en jezelf te redden wanneer je in een slip komt. Het kan gebeuren bij gladheid, veel regen en ook wanneer je net iets te hard rijdt. Het is belangrijk om voorbereid te zijn. Doordat je weet hoe je moet handelen zul je een ongeluk kunnen voorkomen. Een slim plan dus om schade aan de auto te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here