Een productpresentatie organiseren

0
290

Heb je net een nieuw product ontwikkeld dat je op de markt gaat brengen, dan is het geven van een productpresentatie van groot belang. Ook in het geval van het presenteren van een bestaand product aan nieuwe relaties kun je een productpresentatie geven. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen en wat belangrijk is bij het geven van een productpresentatie.

Lancering van een product

Als je een product zo succesvol mogelijk wilt lanceren is het belangrijk om mensen te betrekken bij het product. De filosoof Confucius zei ooit: als je het me vertelt dan vergeet ik het, als je het me laat zien zal ik het onthouden, als je me erbij betrekt zal ik het begrijpen. Reden genoeg dus om het publiek te betrekken bij de lancering van een product. Je kunt dit doen door een evenement te organiseren dat in het teken staat van je nieuwe product. Zo kondig je het product groots aan. 
Vertel vooral wat het nieuwe product kan opleveren voor je publiek. Waarom moeten ze juist dit nieuwe product aanschaffen? Wat zijn de voordelen vergeleken met eerdere producten? Laat je relaties het nieuwe product uitproberen op het event. Zorg ervoor dat je dit goed voorbereid. Verkoop je een digitaal product zoals een app? Een iPad huren kan dan handig zijn. Zo krijgen je relaties gelijk “feeling” met het product.

Productpresentaties van een bestaand product voor nieuwe relaties

Een productpresentatie van een bestaand product aan nieuwe relaties werkt iets anders. Meestal hebben deze relaties al wat voorkennis over het product of zijn ze al bekend met het bedrijf. Bij een dergelijke productpresentatie is het belangrijk om de nadruk te leggen op de “unique selling points” van het product en het bedrijf. Waarom moeten deze relaties juist voor jouw bedrijf kiezen? Ook bij een productpresentatie van een bestaand product is het advies om een demonstratie te geven van het product en de geïnteresseerden het product uit te laten proberen. Geef je een productpresentatie van een digitaal product aan een groep mensen? Laat de groep het product gezamenlijk uitproberen door iPads te huren. Er zijn verschillende bedrijven die iPads te huur aanbieden. Wil je een productpresentatie geven die een fantastische indruk achterlaat? Maak hier dan zeker gebruik van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here