Eenvoudig een aantal nieuwe mondkapjes aanschaffen

0
322

Een mondkapje kopen doe je vandaag de dag gemakkelijk via het internet. Het enige dat je hoeft te doen, is op Google een zoekterm als ‘mond kap bestellen’ of simpelweg ’mondkapjes bestellen’ in te vullen en je zult zien dat er direct een heleboel zoekresultaten naar boven komen. Je hoeft er dan alleen nog maar eentje aan te klikken en te kijken wat ze allemaal verkopen. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten mondkapjes, bijvoorbeeld qua kleur, vorm, bevestigingstouwtjes voor achter de oren, stof, motief en dat soort dingen meer. Dus verzin wat je precies wilt hebben, en begin je zoektocht naar de beste mondmaskers. De kans is zeer groot dat je slaagt, omdat het aanbod vandaag de dag beslist gigantisch te noemen is.

De keuzes die je voor jezelf moet maken

De eerste keuze die je zult moeten maken, is of je een wegwerpmondkapje of een wasbaar mondmasker wilt. Het is maar net wat je prettig vindt. Wil je elke reis of na elke dag op kantoor een nieuw kapje, omdat je dat hygiënisch en makkelijk vindt? Dan ga je voor de wegwerpvariant. Wil je een mooier mondkapje, misschien met een hippe kleur? Dan zul je toch al snel voor een wasbare variant moeten gaan, omdat alleen deze soorten in verschillende kleuren, met diverse motieven en in verschillende vormen worden verkocht. Het ‘nadeel’ is natuurlijk wel dat je deze af en toe op een hoge temperatuur moet wassen, om het allemaal een beetje hygiënisch en verantwoord te houden. Alleen op deze manier heeft het mondkapje effect.

Het mondmasker op de juiste manier gebruiken

Als je eenmaal een mooi exemplaar op de kop hebt weten te tikken – of misschien wel een aantal exemplaren – dan is het natuurlijk zaak dat je ze op de correcte manier gebruikt. Anders kun je ze net zo goed niet dragen. Maar waar moet je dan zoal op letten? Op de eerste plaats moet je het mondkapje niet alleen over je mond doen, maar ook over je neus. Anders kan het virus alsnog naar andere springen, via je mond of neus. Het virus zit namelijk in kleine en vaak onzichtbare druppeltjes en dus moet je je mond en neus bedekken, helemaal als je niet genoeg afstand kan houden. Daarnaast is het van belang dat je het mondkapje dus af en toe in de wasmachine mee wast, mits het uiteraard een wasbaar exemplaar betreft.

Op de juiste manier weggooien van het beschermmiddel 

De wegwerpmondkapjes kun je na gebruik gewoon weggooien. Let er dan wel op dat je de touwtjes om het masker heen wikkelt – zodat dieren zich er niet in kunnen verstikken- en gooi het in een nabijgelegen prullenbak. Welk type mondmasker je ook gebruikt, het is ook van belang dat je de binnenzijde niet aanraakt, omdat het virus op je handen kan zitten. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat het virus aan de binnenzijde van het kapje zit en dan heb je juist een grotere kans om besmet te raken. Heb je klachten? Ga dan een coronatest afspraak maken bij www.Coronatestnederland.nl. En sluit op deze manier uit dat je besmet bent. Wel besmet? Volg dan de regels van het RIVM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here