Entourage Djokovic wijst Dimitrov aan als zondebok

0
303

De kritiek op tennisser Novak Djokovic breidt zich uit. De Serviër en drie andere tennissers raakten besmet met het coronavirus, tijdens een serie demonstratietoernooien in Servië en Kroatië. Djokovic was mede-organisator van de wedstrijden en nam de andere spelers ’s avonds mee naar een nachtclub.

“Het is niet verrassend dat veel spelers positief getest zijn als je ziet hoe het eraan toeging. Als je de beelden ziet van het spelersfeest en de jeugddag. Er werd geen afstand gehouden en zo”, zegt collega-tennisser Andy Murray.

Door alle ophef die is ontstaan, voelt de entourage van Djokovic de noodzaak om het op te nemen voor de huidige nummer één van de wereld. Zijn broer en mede-organisator Djordje Djokovic verklaart bijvoorbeeld dat zij niets verkeerd hebben gedaan.

“We hebben ons aan de regels gehouden. Iedereen die getest moest worden, is getest. Van alle buitenlandse spelers is alleen Dominic Thiem verplicht getest. Die moest, waarschijnlijk door regels in Oostenrijk, getest worden voordat hij het vliegtuig instapte.”

De andere deelnemers wilden zich niet laten testen, omdat ze geen symptomen hadden. Daar is het volgens Djokovic’ trainer Goran Ivanisevic fout gegaan. Grigor Dimitrov reisde van Los Angeles via Servië naar Bulgarije en vervolgens naar Kroatië. Een trip die risico’s met zich meebracht.

“Het was volgens de lokale gezondheidsautoriteiten aanvankelijk niet nodig om spelers te testen als ze geen symptomen hadden”, laat Ivanisevic weten aan de New York Times. “Dimitrov had op woensdag last van elleboogproblemen en klaagde vrijdag voor het eerst over ziekte. Hij heeft zaterdag nog gespeeld tegen Borna Coric en is daarna vertrokken naar Monaco.”

De vader van Djokovic, Srdjan, gaat nog een stap verder. “Dimitrov heeft onze familie grote schade toegebracht”, laat pa Djokovic optekenen in het Servische dagblad Kurir. “Hij had waarschijnlijk een infectie van weet-ik-waar meegenomen en heeft zich nergens laten testen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here