FBK Games maakt deel uit van nieuwe atletiekcompetitie

0
349

De FBK Games in Hengelo maken volgend jaar deel uit van de Continental Tour, een nieuwe wedstrijdenreeks die is opgezet door de internationale atletiekfederatie World Athletics.

De nieuwe reeks van wedstrijden telt drie niveaus: goud, zilver en brons. De FBK Games zijn onderdeel van de hoogste divisie (goud). Bij de tien evenementen die de gouden status hebben gekregen, is het prijzengeld minimaal 200.000 dollar (ongeveer 180.000 euro).

Kritiek

Met de Continental Tour, die tien wedstrijden telt, hoopt de mondiale atletiekfederatie tegemoet te komen aan de kritiek van veel atleten op het nieuwe format van de Diamond League.

In die serie topwedstrijden zijn de 200 meter, 3.000 meter steeple chase, hink-stap-springen en discuswerpen voor 2020 geschrapt. Deze onderdelen moeten wel een belangrijke rol krijgen in het programma van de evenementen op de Continental Tour.

De organisatoren van de FBK Games, op 1 juni in Hengelo, voerden de afgelopen jaren veel vernieuwingen door in het programma. “Dat wordt nu beloond met een plek in het een na belangrijkste wedstrijdencircuit”, zegt wedstrijddirecteur Hans Kloosterman.

De nieuwe reeks begint op 10 mei in Tokio. De winnaars van de klassementen van de hoofdnummers ontvangen een wildcard voor de WK van 2021 in Eugene (Oregon).

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here