FC Twente begint als eerste ploeg met trainen: ‘Willen in eredivisie blijven’

0
323

Pas over zeven weken gaat het nieuwe seizoen in de eredivisie van start en dus genieten de meeste spelers en trainers nog van hun vakantie. Maar bij FC Twente is de zomerstop al voorbij. De Enschedeërs begonnen vandaag als eerste Nederlandse club aan de voorbereiding.

Nieuwe trainer Gonzalo García García kon een bescheiden selectie op het trainingsveld verwelkomen. Julio Pleguezuelo was de enige van de nieuwe aanwinsten die meedeed. Op Paul Verhaegh en Lindon Selahi is het nog even wachten.

Terugkeer

FC Twente bereidt zich voor op de terugkeer in de eredivisie, nadat afgelopen seizoen promotie werd afgedwongen. Ondanks die prestatie werd trainer Marino Pusic aan de kant gezet. García García, die afgelopen seizoen al assistent-trainer was in Enschede, werd vervolgens aangesteld als hoofdcoach.

“Dat is voor veel mensen een verrassing. Ik werkte eerder als assistent in Denemarken en het afgelopen jaar dus bij FC Twente. Ik had de ambitie om hoofdtrainer te worden en de kans deed zich voor”, zegt de 35-jarige Uruguayaan.

García García is blij met zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar weet ook dat hij wellicht risico neemt. De financiële mogelijkheden bij FC Twente zijn niet groot, waardoor er weinig ruimte is om in de selectie te investeren.

“FC Twente is normaal gesproken een grote club, maar op dit moment is de situatie anders. Qua organisatie zijn we nu geen grote club”, zegt de nieuwe trainer. “Het idee is om op termijn weer een team te hebben zoals het een paar jaar geleden was. Dat vergt geduld en hard werken.”

Overleven in eredivisie

Het belangrijkste doel is voor Twente om ook na komend seizoen in de eredivisie actief te zijn. García García hoopt zijn team daarbij aantrekkelijk te laten spelen.

Naar eigen zeggen heeft hij nog steeds dezelfde ideeën als tijdens zijn loopbaan als speler. Daarin kwam de technisch vaardige García García onder meer uit voor Heracles Almelo, VVV-Venlo en FC Groningen.

“Ik hou van ploegen die domineren, die graag willen voetballen en druk zetten. Ons idee is aanvallend spelen, met agressie. En vooral: de spelers moeten ervan kunnen genieten. Dan kunnen ze optimaal presteren.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × vier =