Feyenoord is voorbereid op storm van Hapoel: ‘De bal mag de woestijn in’

0
370

Feyenoord won vorige week donderdag in de eigen Kuip overtuigend met 3-0 van Hapoel Beer Sheva. Desondanks benadrukte trainer Jaap Stam voorafgaand aan de return in Israël dat plaatsing voor de groepsfase van de Europa League nog niet is veiliggesteld.

“Als ik terugdenk aan mijn eigen ervaringen als speler, weet ik dat je niet te vroeg mag juichen”, zei Stam. “En dat doen wij in dit geval ook niet. De voorsprong is fijn, maar we zijn donderdag voorbereid op een storm van Hapoel Beer Sheva.”

Dat een dergelijke voorsprong nog geen zekerheid biedt, weet Stam inderdaad maar al te goed. Hij was een van de spelers die met AC Milan in 2005 de Champions League-finale verloren, nadat tegen Liverpool na rust een 3-0 voorsprong werd weggegeven.

Ook Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp waakten voor te veel optimisme bij Feyenoord:

Daarom gaat Feyenoord in Israël wat Stam betreft niet voor de schoonheidsprijs. “Een bal de woestijn in schieten als het even nodig is? Ja, dat kan wel een optie zijn.”

“Ons doel is de groepsfase halen. Daar moet je dan alles voor doen. Als dat niet kan op de manier waarop wij dat willen, moet je soms heel resoluut zijn en de bal een hijs geven. Dat ziet er niet mooi uit, maar kan wel heel effectief zijn.”

Stam ging op de persconferentie ook in op de situatie van Yassin Ayoub, die bij Feyenoord nauwelijks aan spelen toekomt:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 17 =