Feyenoord nog weken zonder spits Jørgensen: “Hoop terugkeer nog dit seizoen”

0
275

Dick Advocaat heeft een aantal spannende, en succesvolle, weken achter de rug bij Feyenoord. De wedstrijd van donderdagavond, in de halve finales van de KNVB-beker tegen NAC Breda, zal opnieuw de nodige spanning oproepen bij de ervaren trainer. Winst van de beker betekent namelijk dit seizoen een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Advocaat beschikt in de belangrijke bekerontmoeting over een bijna complete selectie. Nicolai Jørgensen is niet fit. “Het zal nog wel weken duren voordat we hem weer op het veld zien. Hopen dat het nog dit seizoen is”, aldus de oefenmeester over de Deense spits.

Aanvaller Luis Sinisterra is ook langere tijd uitgeschakeld met een zware knieblessure. Hij is er zes tot acht maanden uit.

Huurling Oguzhan Özyakup is wel weer op de weg terug na een blessure, maar nog niet rijp voor een basisplek zo lijkt het. “Hij is nu conditioneel aan het opbouwen en het is ook moeilijk om een middenveld uit elkaar te halen dat nog geen wedstrijd heeft verloren.” Met het trio Kökcü, Toornstra en Fer in de as is Feyenoord ongeslagen in de eredivisie.

Aanstaande tegenstander en eerstedivisionist NAC maakte in het bekertoernooi indruk door achtereenvolgens FC Emmen, PSV en AZ uit te schakelen. Advocaat waakt dus voor gemakzucht. “Dat is het gevaar morgen. NAC heeft bewezen om er drie keer doorheen te kunnen komen. We zijn dus gewaarschuwd. Dat is ook weer een voordeel dat we nu hebben. We weten wat ze kunnen, want ik denk dat de vorige ploegen ze onderschat hebben.”

Titelstrijd

Afgelopen zondag zat Advocaat tijdens de topper tussen Ajax en AZ voor de buis. Hij zag Ajax verliezen en de achterstand op de koploper zes punten blijven. Desgevraagd wenste hij niet in te gaan op een mogelijke titelstrijd voor zijn club.

“We denken aan NAC en niet aan de titel. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel hoe ver we komen. Eerst woensdag een resultaat neerzetten en daarna zondag weer.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × vier =