FIA is zich van geen kwaad bewust en verdedigt schikking met Ferrari

0
343

De FIA heeft gereageerd op de zeven Formule 1-teams die gisteren om opheldering vroegen over de schikking met Ferrari. De internationale autosportfederatie maakte vorige week melding van de overeenkomst, maar hield de details voor zich. Dat stuitte bij McLaren, Mercedes, Red Bull Racing, Renault, Racing Point, AlphaTauri en Williams tegen de borst.

“Dit soort overeenkomsten zijn een juridisch instrument dat door veel overheidsinstanties en andere sportfederaties wordt gebruikt bij de afhandeling van geschillen”, meldt de FIA in een verklaring op z’n website.

De FIA denkt dat het zonder de schikking zou zijn uitgelopen op een langdurig proces, waarbij het heel lastig zou zijn geweest om onomstotelijk bewezen te krijgen dat Ferrari afgelopen seizoen de regels heeft overtreden. “We hebben een effectieve en afschrikwekkende schikkingsovereenkomst met Ferrari gesloten om de procedure te beĆ«indigen. Dat is in het belang van het kampioenschap en alle belanghebbenden.”

Aan het eind van de testdagen in Barcelona kwam de overeenkomst met Ferrari naar buiten, maar de details werden niet bekendgemaakt. De bolide van de Italianen, die opvallend veel sneller bleek dan die van de concurrentie, zou oneerlijk voordeel hebben dankzij het gebruik van een sensor bij de brandstoftoevoer.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here