Foppen loopt Nederlands record bij ‘geheime’ wedstrijd

0
310

Mike Foppen heeft bij een ‘geheime’ wedstrijd in Nijmegen een Nederlands record gelopen op de 5 kilometer op de weg. Op zondagochtend liep hij in het Goffertpark naar een tijd van 13.31. Het record was vacant omdat de Nederlandse Atletiekunie recent de regels heeft aangepast en gelijk heeft getrokken met die van de internationale atletiekbond, World Athletics. Kamiel Maase liep in 1997 13.46, maar dat record stond dus niet meer in de boeken.

De wedstrijd werd met toestemming van de gemeente Nijmegen gehouden. Maar moest dan wel in het geheim worden afgewerkt omdat er anders te veel publiek op af zou komen. Anderhalve meter afstand houden zou dan niet meer mogelijk zijn.

Foppen, die vlak bij het parcours woont, was niet de snelste van het deelnemersveld. Ouassim Oumaiz liep 13.19, wat een nieuw Spaans record betekende. Noah Schutte kwam als derde over de streep in 13.35.

Olympische Spelen

Foppen gaf na afloop toe al enige tijd in goede vorm te steken. Tijdens een solorondje liep hij op hetzelfde parcours recent 13.41. “Vorig jaar ben ik geswitcht van 1.500 naar 5.000 meter. Dus ik ben nog best wel nieuw op deze afstand. Ik heb me nog niet echt gerealiseerd dat ik op de Olympische Spelen ook misschien wel mee kan doen. Ik heb een hele mooie stap gezet.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here