Formule 1 mikt op seizoensstart op 5 juli in Oostenrijk, zonder publiek

0
286

Formule 1-baas Chase Carey is ervan overtuigd dat het seizoen in de koningsklasse van de autosport op 5 juli in Oostenrijk kan worden aangevangen. Dat moet dan zonder publiek gebeuren, liet Carey maandag weten.

Max Verstappen won vorig jaar op het circuit in Spielberg zijn eerste van de drie grand prixs die hij in 2019 op zijn naam schreef.

Of de gewenste start van het seizoen echt in Oostenrijk kan plaatsvinden, zal ook afhangen van de tegen die tijd geldende coronamaatregelen en de vraag of alle Formule 1-teams dan weer kunnen reizen. De Oostenrijkse overheid werkt weliswaar mee en het circuit ook, maar er zullen meer Europese grenzen open moeten gaan.

Frankrijk geschrapt

Maandag werd tevens duidelijk dat de Grand Prix van Frankrijk definitief niet meer wordt verreden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het is al de tiende grand prix waar noodgedwongen een streep door is gegaan.

Het afgelasten van de Franse grand prix was een formaliteit, nadat president Emmanuel Macron eerder deze maand een verbod tot medio juli had afgekondigd op grootschalige evenementen.

De organisatie van de Franse grand prix bekeek aanvankelijk, maar tevergeefs, naar mogelijkheden om de race naar een ander moment op de kalender te verschuiven.

Ook Silverstone zonder publiek

Na Oostenrijk staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op de kalender (19 juli). De organisatie liet weten dat die race op Silverstone eveneens zonder publiek zal worden verreden.

Formule 1-baas Carey uitte verder de hoop om dit F1-seizoen nog vijftien tot achttien races te rijden. Hij wil de grand prixs afwerken in achtereenvolgens Europa (in de maanden juli, augustus, september), Azië. Noord- en Zuid-Amerika en tot slot het Midden-Oosten.

Door de races in Europa tot begin september op de kalender te houden, zit er een mogelijkheid in dat de grand prix op Zandvoort nog wordt verreden. De sportief directeur van de GP in Zandvoort, Jan Lammers, heeft al eerder laten weten dat hij een race zonder publiek niet zit zitten.

Bahrein en Abu Dhabi moeten in december het uitgeklede raceseizoen afsluiten. Met die volgorde blijft de kalender grotendeels in stand, zij het dus met minder races.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here