Formule 1 presenteert eerste deel nieuwe kalender: acht races in tien weken

0
297

Na maanden vol speculaties weet de Formule 1-wereld eindelijk waar het aan toe is. De FOM, het management van de Formule 1, heeft dinsdag het eerste deel van de nieuwe racekalender gepresenteerd, waarmee het seizoen moet worden gered.

Op de kalender staan vooralsnog acht grand prixs, die alle op Europese bodem zullen worden verreden zonder publiek. Binnenkort hoopt de FOM de kalender voor het volledige seizoen bekend te maken met daarbij ook races in Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Dubbele races in Oostenrijk en GB

De coronacrisis gooide het Formule 1-seizoen overhoop. De eerste race van het seizoen staat nu gepland op zondag 5 juli in het Oostenrijkse Spielberg, waar Max Verstappen de afgelopen twee jaar won. Een week later wordt nogmaals op dat circuit gereden. Daarna trekt het racecircus naar Hongarije, waarna twee races in Groot-Brittannië op de kalender staan.

Ook in augustus, normaal gesproken de maand van de zomervakantie in de F1, staan races gepland.

De Formule 1 was half maart in Melbourne klaar voor het eerste raceweekeinde, toen de seizoensstart moest worden opgeschort door de uitbraak van het coronavirus. Sindsdien regende het afgelastingen en mededelingen over uitgestelde races.

Door de eerste tien GP’s van het jaar ging een streep. De race in Oostenrijk op 5 juli was de eerste die nog op de oorspronkelijke datum gepland stond.

Geen race in Zandvoort

Vorige week werd al bekend dat Zandvoort niet zou terugkeren op de herziene kalender. De directie van de Nederlandse grand prix zag het niet zitten een race te organiseren zonder publiek.

Oorspronkelijk zou de GP van Nederland, de eerste editie sinds 1985, op 3 mei worden gereden.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here