Formule 1-teams ontwikkelen even geen bolide, maar beademingsapparatuur

0
294

Het Formule 1-seizoen had al twee races oud moeten zijn, maar door de wereldwijde coronacrisis hebben de bolides nog geen meter in wedstrijdverband gereden.

De fabrieken van de teams moesten verplicht drie weken op slot, maar toch werd er de afgelopen weken gewerkt. Niet om de snelste auto op de baan te krijgen, maar om beademingsapparatuur voor ziekenhuizen te maken. Daar dreigt een tekort aan nu het aantal pati├źnten blijft toenemen.

Onder de naam ‘Project Pitlane’ hebben zeven in Engeland gevestigde Formule 1-teams de afgelopen weken aan de ontwikkeling van medische voorzieningen gewerkt. De regering van premier Boris Johnson riep de Engelse industrie daartoe op.

Onder andere Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, en Mercedes werkten mee aan het maken van de apparatuur.

Het Formule 1-seizoen had twee weken geleden in Melbourne moeten beginnen, maar kort voor het begin van de eerste vrije training ging er een streep door het grand prix-weekeinde.

Ook volgende zeven races op de kalender, waaronder de GP van Nederland op 3 mei in Zandvoort, werden afgelast of uitgesteld.

Het seizoen moet, zoals het er momenteel uitziet, op 14 juni beginnen met de Grand Prix van Canada, gevolgd door de race in Frankrijk twee weken later. Of beide evenementen doorgang kunnen vinden, is hoogst onzeker.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here