Ga je op wereldreis? Dit moet je meenemen

0
402

Op wereldreis gaan is natuurlijk ontzettend leuk maar dan moet je wel de juiste benodigdheden bij je hebben, buiten dat je natuurlijk moet weten waar je naartoe gaat en waar je verblijft is het ook handig om de juiste spullen bij je te hebben en te weten dat als er iets gebeurt dan je dan ieder geval iets hebt er tegen.

EHBO kit

Als je op wereldreis gaat is het handig om een kleine EHBO kit mee te nemen voor het geval je iets kleins overkomt. Als je bijvoorbeeld in een omgeving bent met veel muggen die ziektes overdragen dan is het uiteraard handig dat je daartegen zelf medicijnen bij je hebt en dat je niet afhankelijk bent van de lokale doktoren. Ook moet je uiteraard je medicijnen meenemen voor het geval je last krijgt van je allergie.

Rugtas

Als je op wereldreis gaat dan is het noodzakelijk dat je de juiste rugtas meeneemt. Neem een rutas mee die groot is maar niet al te zwaar. Denk bijvoorbeeld aan echte travelbag van The North Face of Nomad. Deze tassen zijn ervoor gemaakt en gaan niet zo snel kapot. Ook zitten deze tassen veel lekkerder dan andere tassen die er eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Er moeten uiteraard genoeg vakjes zijn om je spullen overzichtelijk in op te bergen.

Geld

Als je op wereldreis gaat dan is het handig genoeg geld mee te nemen zowel in cash vorm als een pinpas. Kijk goed van te voren of uw bankpas wel bruikbaar is in het land waar je naartoe reist. Het is zeker een aanrader om een creditcard mee te nemen aangezien een creditcard in de meeste landen wel geaccepteerd wordt en sommige bankpassen niet. Let er ook op dat je jouw limiet stelt naar hetgeen jij denkt dat je kwijt bent. Het is natuurlijk niet handig om een dag limiet in te stellen van 500 euro als je weet dat je veel minder geld per dag kwijt bent. Als je jouw pasje verliest of kwijt bent dan kan iemand anders er gebruik van maken.

Telefoon

In deze tijd waarin we leven is een telefoon ontzettend belangrijk. Je wilt je vrienden en familie in kunnen lichten als er wat aan de hand is en je wilt waarschijnlijk je laatste ervaringen delen op je sociale media accounts. Het is daarom handig om te kijken of jij jouw abonnement kunt gebruiken in het land waar je reist. Als je daar niet zeker van bent kan je het beste contact opnemen met je provider. Voor de mensen die gebruik maken van een abonnement kan je het beste een buitenland bundel nemen. Deze bundel kan je tijdelijk kopen en je bent relatief minder geld kwijt dan dat je elke maand los MB’s koopt. Als je gebruik maakt van een prepaid abonnement dan kan je het beste je herlaadkaart vergelijken op een simkaart vergelijk website. Op deze websites kan je makkelijk zien welke kaart het beste bij jouw wensen past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 2 =