Gastland Egypte begint Afrika Cup met zege op Zimbabwe

0
404

Egypte is de Afrika Cup begonnen met een zege op Zimbabwe. Het gastland won vrijdagavond de openingswedstrijd van de 32e editie in Caïro met 1-0.

De Egyptische aanvaller Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan schoot vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd binnen. De thuisploeg had daarvoor onder aansporing van sterspeler Mohamed Salah al tal van kansen gecreëerd, maar die werden niet benut.

In de tweede helft verzuimden de Egyptenaren, zevenvoudig winnaar van de Afrika Cup, verder uit te lopen. Zimbabwe probeerde gelijk te maken, maar kwam aanvallend te kort.

Er was in de aanloop naar het openingsduel veel te doen over de ploegen van Zimbabwe en Kameroen. De twee teams dreigden met een boycot, maar zagen daar in de loop van de dag toch vanaf.

De spelers van de titelverdediger Kameroen waren een dag eerder niet op komen dagen voor hun vlucht nadat onderhandelingen over de premies waren mislukt. De spelers van bondscoach Clarence Seedorf hadden van de bond een premie van zo’n 30.000 euro gekregen, maar ze eisten het dubbele.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

achttien − zeventien =