Geen Songfestival in Ahoy, maar het wordt wel een ziekenhuis

0
303

Concerthal Ahoy Rotterdam wordt deze week omgebouwd tot een soort tijdelijk ziekenhuis. In de hal komen allemaal ziekenhuisbedden te staan en er worden verschillende kamers gemaakt waar mensen verzorgd kunnen worden.

Het gaat om patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar wel te ziek zijn om thuis te blijven. Ahoy staat leeg omdat het Eurovisie Songfestival niet doorgaat. Dat zou in de grote concertzaal worden georganiseerd.

Davina Michelle

De grootste hal van Ahoy werd eerder ook al gebruikt door zangeres Davina Michelle. In een lege zaal zong ze met onder andere Snelle en Maan liedjes die live te beluisteren waren op YouTube. De cover van het nummer 15 miljoen mensen werd een hit:

De voorbereidingen voor de eerste patiënten zijn in volle gang. In totaal moet er plek komen voor bijna 700 zieke mensen. De tijdelijke ziekenhuislocatie is niet alleen voor mensen die besmet zijn met het corona-virus. Er komt ook een aparte hal voor patiënten die geen corona hebben. Daarvoor is nu minder plek in gewone ziekenhuizen.

Ook hotels stellen hun kamers open om patiënten op te vangen. Door deze tijdelijke locaties krijgen ziekenhuizen meer ruimte om ernstig zieke patiënten goed te verzorgen.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here