‘Gegroeide’ Honda aan de aftrap tegen Sparta: ‘Keisuke is een robot’

0
373

Hij is eigenaar van de Oostenrijkse club SV Horn, bondscoach van Cambodja en sinds kort ook speler van Vitesse. “Maar ik heb nog genoeg tijd om te slapen, geen zorgen”, glimlachte Keisuke Honda donderdag tijdens zijn presentatie.

De 98-voudig international van Japan is na een succesvolle trainingsperiode toegevoegd aan de selectie van de eredivisionist en staat zondag meteen in de basis in het uitduel met Sparta.

“Hij is fit. Daar heb ik geen twijfels over”, verklaarde trainer Leonid Sloetski. “We hebben een verbindingsspeler nodig tussen middenveld en aanval, zoals Martin Ødegaard vorig seizoen. Keisuke kan dat ook.”

Sloetski en Honda kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij CSKA Moskou. “Na het scheiden van onze wegen is het contact gebleven. Keisuke is een robot. Hij is nooit een snelle speler geweest, maar de rest is top”, glunderde de oefenmeester.

De 33-jarige Honda, die sinds juli zonder club zat na zijn vertrek bij het Australische Melbourne Victory, mikt op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Maar eerst wil hij zich weer in Nederland presenteren. Bij VVV-Venlo kwam hij in 2008 als jong broekie binnen, ruim tien jaar later keert hij terug als man. “Ik wil laten zien hoe ik gegroeid ben de afgelopen tien jaar.”

Kijk hieronder naar enkele doelpunten van Honda:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here