Gezelschapspellen voor elke leeftijd

0
388

Spellen doen met kinderen is natuurlijk hartstikke leuk. Het fanatisme dat vaak bovenkomt bij kinderen is enorm. Als ouder kies je er waarschijnlijk voor om je kind af en toe te laten winnen, maar ook lang niet altijd. Omdat spellen vaak erg leeftijdsgebonden zijn, is het soms jammer dat een spel niet uitdagend genoeg is voor oudere kinderen of volwassenen. Gelukkig zijn er ook spellen die leuk zijn voor diverse leeftijden, en ook nog eens heel spannend! Dus, sta je weer eens in de winkel op zoek naar nieuw speelgoed? Kijk dan vooral eens naar deze gezelschapsspellen.

Regenwormen

Dit spel is in korte tijd erg populair geworden. Het doet enigszins denken aan Yatze, omdat je hier ook in de weer gaat met een groot aantal dobbelstenen. Het doel is om zoveel mogelijk ‘wormen’ te behalen door het gooien van de dobbelstenen. Hier komt het nodige geluk, en soms een beetje tactiek aan te pas. Het spel is eenvoudig uit te leggen en ook daarom erg geschikt voor diverse leeftijden. Bovendien heb je gewoon een beetje geluk nodig om te winnen, waardoor iedereen aan tafel kans maakt om er met de prijs vandoor te gaan.

Monopoly

Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Monopoly is een spel waar bijna iedereen wel mee is opgegroeid. Voor de allerkleinsten kan dit wel wat lastiger zijn, dus in teams spelen met de allerjongsten is wel aan te raden. Hoe het spel verder werkt heeft verder natuurlijk geen uitleg meer nodig. Wil je toch met de kleintjes dit spel doen? Kijk dan is bij de varianten die gemaakt zijn voor kinderen zoals Monopoly Junior.

Weerwolven

Dit spel is niet geschikt als peuterspeelgoed, de minimumleeftijd die geadviseerd wordt bedraagt namelijk 10 jaar. Vooral leuk dus als je met pubers in een huis woont. Het spel kan met een hele grote groep gespeeld worden, dus ook zeker leuk op familiebijeenkomsten. Doel van het spel is om de weerwolven te ontmaskeren. Helemaal leuk is het om dit spel in de tuin te spelen wanneer het donker is, of met zijn allen op de camping rond het kampvuur.

Het is ook leuk om met de kinderen een online of outdoor spel te spelen. In Amsterdam kan je hiervoor bij Mystery City Games terecht bijvoorbeeld. Ze organiseren leuke spellen voor alle leeftijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here