Goud en zilver voor Rusland in meerkampfinale

0
404

Nikita Nagornyj heeft in Stuttgart de wereldtitel op de meerkamp veroverd. De Russische turner maakte een foutloze gang langs de zes toestellen (vloer, paard, ringen, sprong, brug en rekstok) en verwees titelverdediger Artoer Dalalojan naar het zilver.

Nagornyj kwam uit op een totaalscore van 88,772 en bleef daarmee Dalalojan (87,165) ruim voor. De Oekraïner Oleg Vernjajev, de nummer twee van de afgelopen Olympische Spelen, greep het brons met 86,973 punten.

Vorig jaar moest Nagornyj nog genoegen nemen met brons achter Dalalojan en de Chinees Xiao Ruoteng. Dat trio leek ook nu weer de medailles te verdelen, maar Xiao, de wereldkampioen van 2017, ging op zijn laatste toestel, de rekstok, in de fout en zakte naar de vierde plaats.

Bij de EK in april was Nagornyj ook al de beste meerkamper en ook toen ging het zilver naar zijn 23-jarige landgenoot Dalalojan. Op dit WK werden de twee met Rusland ook al wereldkampioen voor teams. De Russen versloegen woensdag twaalfvoudig wereldkampioen en titelverdediger China.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here