Gouden handbalsters alsnog genomineerd voor Sportploeg van het Jaar

0
340

De Nederlandse handbalsters zijn toegevoegd aan de genomineerden voor de Sportploeg van het Jaar. Die nominatie volgt op het WK-goud dat Oranje zondag veroverde door Spanje in een zinderende finale te verslaan.

Officieel kwam de wereldtitel te laat om mee te kunnen dingen naar de onderscheidingen die woensdag op het Sportgala uitgereikt worden, omdat er volgens de regels van het Sportgala gekeken wordt naar prestaties tussen 1 december 2018 en 30 november 2019.

Regels aangepast

Maar vanwege het unieke karakter van de prestatie van de handbalsters hebben organisatoren NOC*NSF en NOS besloten een uitzondering te maken.

“Na veel afwegingen hebben we er uiteindelijk toch voor gekozen om het reglement aan te passen”, zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF. “Dat wil zeggen dat we de peildatum hebben opgeschoven naar 16 december.”

Als gevolg daarvan heeft de vakjury onder leiding van Bas van de Goor opnieuw gekeken naar de genomineerden in alle categorie├źn. “Dus niet alleen naar de handbalsters”, verduidelijkt Van de Goor.

Ook Polman en Bekkering/Duetz beoordeeld

Volgens de juryvoorzitter is de shortlist uitgebreid met drie kanshebbers voor een nominatie: de handbalsters en het zeilduo Annemiek Bekkering/Annette Duetz bij de ploegen en Estavana Polman in de categorie Sportvrouw van het Jaar.

Van de Goor: “Die hebben we als vakjury beoordeeld met de vraag of ze nog toegevoegd moesten worden aan de genomineerden.” Bij de handbalsters is die vraag dus met ‘ja’ beantwoord.

Zij nemen het woensdag in de verkiezing op tegen Ajax, de Oranje-voetbalsters, de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners van de teamsprint.

Bekijk hier de samenvatting van de WK-finale Nederland-Spanje.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here