Griekspoor laat Murray ontsnappen in bloedstollende Davis Cup-partij

0
377

Tallon Griekspoor heeft in de eerste partij van de tweede groepswedstrijd van de Nederlandse tennissers tegen Groot-Brittannië in de Davis Cup Finals net niet kunnen stunten. De tennisser uit Nieuw-Vennep verloor na 2 uur en 54 minuten een bloedstollende partij van Andy Murray: 7-6 (7), 4-6, 6-7 (5).

Griekspoor is actief op het tweede niveau, maar heeft met zeges op Karen Chatsjanov en Stan Wawrinka (bij het ABN Amro-toernooi in respectievelijk 2018 en 2019) ervaring met het winnen van topspelers.

In het voornamelijk door Britse fans bevolkte stadion speelde Griekspoor woensdag zonder ontzag tegen de oud-nummer één van de wereld. Hij serveerde sterk en won mede dankzij 23 winners, inclusief 11 aces, de eerste set.

Voorsprong uit handen gegeven

Murray pakte de tweede en Griekspoor, de mondiale nummer 179, leek in het derde bedrijf op weg naar een stunt en kwam zelfs op 4-1, maar drievoudig grandslamwinnaar Murray knokte zich ouderwets terug.

De Nederlander verspeelde ook in de tiebreak een 4-1 voorsprong en Murray rook bloed. Griekspoor kwam de nieuwe klap niet te boven en sloeg op het eerste matchpoint van Murray een backhand onnodig in het net.

Robin Haase moet woensdagmiddag tegen Daniel Evans het tij voor Oranje, dat dinsdag zijn eerste groepsduel met 2-1 verloor van Kazachstan, zien te keren.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here