Groepswinst geeft Oranje op het oog makkelijker route naar succes

0
384

De Nederlandse voetbalsters zijn net als de tegenstander van vanavond al zeker van de achtste finales op het WK. Maar pas na het laatste groepsduel met Canada weet de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman hoe de route naar de finale er precies uit ziet.

Omdat Oranje een beter doelsaldo heeft, is een gelijkspel genoeg om de Canadese vrouwen achter zich te laten en winnaar te worden van groep E. Nederland, de nummer 8 van de FIFA-wereldranglijst, doet er goed aan om dat te bewerkstelligen, want het lijkt de beste route naar succes op dit WK.

Mocht Oranje namelijk als eerste eindigen, dan treft het in de achtste finales de nummer twee van groep D, Japan (FIFA-7).

Wanneer Nederland deze horde succesvol neemt, dan wacht in de kwartfinales een treffen met Italië (FIFA-15), Nigeria (FIFA-38), China (FIFA-16) of Chili (FIFA-39). In de halve finales neemt Oranje het dan waarschijnlijk op tegen het sterke Duitsland of de nummer twee van Groep F, de poule met Zweden en de Verenigde Staten.

Een tweede plaats in de groep betekent dat Oranje een stuk eerder tegenover de Amerikaanse vrouwen kan komen te staan. Maar dat gebeurt alleen als de VS in de laatste groepswedstrijd verliest van Zweden. Doet de VS dat niet, dan is Zweden (FIFA-9) de tegenstander in de achtste finales.

Een eventuele overwinning in de achtste finales brengt Nederland naar Rennes, waar dan in de kwartfinales waarschijnlijk Duitsland of Brazilië wacht.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here