Grosjean en Magnussen weg bij Formule 1-team Haas: ‘Boek is uit’

0
278

Romain Grosjean en Kevin Magnussen vertrekken na dit seizoen bij het Formule 1-team Haas. Beide coureurs maakten dat donderdag bekend.

De 34-jarige Grosjean was vanaf de eerste racemeters van het team in 2016 actief voor Haas en Magnussen deed een jaar minder mee.

“Het laatste hoofdstuk is gesloten, het boek is uit”, zei Grosjean op Twitter. “In vijf jaar zijn we door pieken en dalen gegaan, maar het was het waard. Ik hoop dat mensen in het team heb geholpen zich te verbeteren. Daar ben ik het meest trots op, meer nog dan op de waanzinnige eerste races in 2016 of de vierde plaats in Oostenrijk in 2018.”

“Ik heb een geweldige tijd gehad met het team de afgelopen vier jaar en kijk terug op een fantastisch avontuur”, zei Magnussen.

Nooit een podiumplaats

De Amerikaanse renstal Haas haalde sinds 2016 nog nooit een podiumplaats. De 28-jarige Deen Magnussen had een vijfde plaats als beste resultaat, in 2018 in Bahrein en Oostenrijk, bij laatstgenoemde race achter nummer vier Grosjean.

In het huidige WK-klassement staat Magnussen negentiende met één punt. Grosjean bezet met twee punten de achttiende positie. Het seizoen duurt nog zes races, met zondag de grand prix van Portugal. Wie de stoeltjes bij Haas in 2021 bezetten, is nog niet bekend.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here