Haase met onderhandse service goud waard voor Davis Cup-team

0
181

Robin Haase heeft het Nederlandse Davis Cup-team in Noersoeltan met een zwaarbevochten zege op een 1-0 voorsprong gezet tegen Kazachstan. Hij versloeg Michail Koekoesjkin met 6-4, 6-7 (2), 6-3.

Haase haalde zijn dertigste enkelspelzege in het landentoernooi (tegenover slechts veertien nederlagen) binnen met een onderhandse service op matchpoint.

Haase, afgezakt naar de 169ste plaats op de wereldranglijst, ging goed om met het onorthodoxe, vlakke spel van Koekoesjkin, de nummer 91. Hij miste op 3-3 in de tweede set vier breekkansen, verloor daarna de tiebreak, maar herpakte zich in het derde bedrijf.

Inzet is Davis Cup Finals

De inzet van de ontmoeting is deelname aan de Davis Cup Finals in november in Madrid. Vorig jaar werd Nederland daar in de groepsfase uitgeschakeld, maar bood het wel goed partij aan – opnieuw- Kazachstan en Groot-Brittannië.

Tallon Griekspoor gaat in het tweede enkelspel proberen om Nederland op een 2-0 voorsprong te zetten. Een lastige opgave, want hij staat tegen de nummer 51 van de wereld, Aleksandr Boeblik.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twee × 1 =