Halve finale EK voor waterpolovrouwen na nieuwe monsterscore: 22-2

0
294

De waterpolovrouwen blijven in sneltreinvaart afstevenen op de EK-finale. In de kwartfinale werd Slowakije – dat dit toernooi voor het eerst tot de laatste acht op een EK reikte – met speels gemak opzij gezet. De teller stopte bij 22-2.

Nederland zette de Slowaken vanaf het beginsignaal constant onder druk, waar ze maar zelden onderuit kwamen. Pas in de derde periode wist Slowakije voor het eerst te scoren. Nederland had er toen al zestien treffers in liggen.

Maud Megens werd topscorer met vijf treffers. Nomi Stomphorst bleef uit voorzorg de gehele wedstrijd op de kant.

De monsterscore toont de levensgrote kwaliteitsverschillen op het Europese toneel nog maar eens aan. De topploegen (Spanje, Italië, Griekenland, Rusland, Hongarije en Nederland) liggen mijlenver voor op de rest van de landen.

Zodoende gaat het vanaf nu weer ‘echt’ beginnen voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga. De gewonnen poulewedstrijden tegen concurrenten Spanje en Italië zorgde voor deze eenvoudige kwartfinale voor Nederland. In de halve finale wacht de winnaar van Rusland – Italië.

In het meest gunstige geval kan dan ook een ticket voor de Olympische Spelen veiliggesteld worden. Dat geldt alleen als Spanje de finale haalt. De Spaanse ploeg treft later vandaag Griekenland.

De vierde kwartfinale gaat tussen Hongarije en Frankrijk. De Hongaarse ploeg, gesterkt door het thuispubliek, maakt samen met Nederland tot dusverre de beste indruk. Ook de Hongaren wonnen alle pouleduels en zullen naar verwachting weinig moeite hebben de Fransen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here