Handbalsters klaar voor tweede ronde: ‘Tegen Duitsland moeten we er weer staan’

0
338

De uitgangspositie van de Nederlandse handbalsters voor de tweede en belangrijke fase van het WK is uitzonderlijk goed. De vier meegenomen punten uit de gewonnen duels met Servië en Noorwegen hebben Oranje in Japan weliswaar een eind op weg geholpen richting de halve finales, maar feitelijk heeft Nederland nog niets in handen.

Zondag (10.00 uur) start Oranje de tweede groepsfase met een duel met Duitsland, waar voormalig bondscoach Henk Groener aan het bewind is. Na de sensationele zege op Noorwegen – voor het eerst in twintig jaar – is het zelfvertrouwen in de ploeg van Emmanuel Mayonnade flink toegenomen.

“Iedereen weet dat we lang op die overwinning hebben gewacht en het voelt nog steeds lekker, maar we hebben nog niets. We hebben even genoten van de goede overwinningen op Servië en natuurlijk Noorwegen, maar zondag tegen Duitsland moet iedereen er weer staan. Als we nu niet doorgaan, gaan we met lege handen naar huis…”, weet international Danick Snelder.

“Duitsland is altijd iets bijzonders”, geeft collega Lois Abbingh aan. De twee ploegen oefenden in maart nog tegen elkaar. Groener was jarenlang de Nederlandse bondscoach en kent Oranje van haver tot gort.

“Veel van onze meiden spelen nog in Duitsland. Dus zij kennen ons goed en andersom is dat ook het geval. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht”, meent Snelder over de belangrijke krachtmeting.

‘Rekenen heeft geen zin’

Winst op de Duitse vrouwen brengt Oranje een stuk dichter in de buurt van de halve finales. Rekenen doen de Oranje-internationals niet, maar ze snappen dat het duel met Duitsland cruciaal is. “Ik ben niet van rekenen”, zegt Snelder. “We moeten gewoon elke wedstrijd winnen en dan zien we het wel.”

“Rekenen heeft geen zin”, vult Abbingh aan. “Als je wint van Duitsland zet je een hele grote stap richting de halve finales. Als wij spelen zoals tegen Servië en Noorwegen kunnen we van elk land winnen. Het is dus belangrijk dat we onze vorm vasthouden.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here