Handige hulpmiddelen om met incontinentieproblemen om te gaan

0
666

Als je last hebt van incontinentieproblemen kan dit erg vervelend zijn. Je zult je misschien best belemmerd voelen wat betreft activiteiten ondernemen. Even de stad in zul je minder snel doen, bang dat je een ongelukje krijgt. Dit is zonde, er zijn genoeg hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Hier zullen er een aantal benoemd worden.

Veel verschillende soorten incontinentiemateriaal

Als je last hebt van incontinentieproblemen zijn er veel verschillende soorten incontinentiematerialen. Je kunt zelf kiezen van welke jij gebruik wilt maken. Dit heeft met persoonlijke voorkeur te maken, maar ook met de heftigheid van je probleem. Zo heb je inlegkruisjes of verband, dit stop je in je ondergoed en dan wordt de urine geabsorbeerd. Als je dit geen prettige manier vindt zou je ook kunnen gaan voor een broekje. Een voorbeeld hiervan is tena silhouette, deze doe je aan en hier zit het absorptiemateriaal in verwerkt. Wanneer je er alleen ‘s nachts last van hebt zou een bedonderlegger een goede uitkomst kunnen zijn. Deze voel je zelf niet, maar deze absorbeert wel.

Verschil in absorptievermogen

Ieder hulpmiddel heeft zijn eigen absorptievermogen. Als je enkel wat druppels verliest, kan een inlegkruisje voldoende zijn. Voor mannen zijn shields ontwikkelt, deze hebben dezelfde functie. Shields zijn alleen aangepast op de man en zijn daarom fijner in gebruik voor mannen. In verbanden zit ook veel verschil. Je hebt dikkere verbanden, deze nemen logischerwijs meer urine op. Het nadeel van dikkere verbanden is dat er een mogelijkheid is dat je deze door de kleding heen kan zien zitten. Dat zorgt ervoor dat mensen vaak de voorkeur hebben geven aan wat dunnere verbanden. Deze zul je alleen wel wat vaker moeten vervangen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u minder urine verliest, dan is een dunner verband sowieso de betere optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here